Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Supportersvereniging PSV dankt Harry van Raaij!

Supportersvereniging PSV dankt Harry van Raaij!

Het blauwdoek in ere hersteld

11 sep 2004 - Door: ST

“Wij houden voor ogen de Rood-Witte vaan. Aan 't 'blauwdoek' meer sterren de club bovenaan." Zo luidt een couplet uit het clublied van PSV. Dit blauwdoek is echter in de jaren 80 van de vorige eeuw verdwenen. In het kader van het afscheid van PSV voorzitter Harry van Raaij herintroduceert de Supportersvereniging PSV ’t Blauwdoek met sterren.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een replica van ’t traditionele Blauwdoek met sterren (van afdelings- en landskampioenschappen uit het verleden) dat stamt uit de jaren 50. In samenwerking met het Rijsenhoutse bedrijf Promovlag is de Supportersvereniging PSV, op basis van slechts een beperkt aantal zwart wit foto’s, er in geslaagd een zo’n goed mogelijke kopie van dit Blauwdoek te maken. Uiteraard aangevuld met de sterren van de landskampioenschappen tot heden.

In het kader van het afscheid van PSV voorzitter Harry van Raaij zal dit “nieuwe" Blauwdoek op zaterdag 11 september 2004 symbolisch aan de scheidend voorzitter worden overhandigd, na afloop van de wedstrijd PSV – RKC Waalwijk.

Daarna zal de traditie van het Blauwdoek weer in ere hersteld worden en deze vlag elke wedstrijddag in top gehesen worden bij het stadion. Waarbij bij elk kampioenschap “meer sterren" aan het doek zullen worden toegevoegd.

Klik hier een impressie hoe het blauwdoek weer gaat wapperen in Eindhoven

Laatst bijgewerkt : 11 sep 2004 - 21:52