Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > KNVB: wedstrijd stilleggen bij kwetsende spreekkoren

KNVB: wedstrijd stilleggen bij kwetsende spreekkoren

Persbericht KNVB

17 sep 2004 - Door: DvG

Scheidsrechters betaald voetbal gaan vanaf komend weekend bij constatering van kwetsende of discriminerende spreekkoren het spel direct stilleggen en het veld verlaten. Afhankelijk van het lokale beleid kunnen clubs en lokale autoriteiten hierna verdere maatregelen nemen.
Met deze maatregel wil de KNVB stelling nemen tegen het normoverschrijdend gedrag van 'supporters' en tegemoet komen aan de gevraagde duidelijkheid over het stilleggen van een wedstrijd.

Los van de normale tuchtrechtelijke procedure wil de KNVB clubs wiens supporters zich schuldig maken aan niet toelaatbare spreekkoren een officiŽle waarschuwing (gele kaart) geven. Wanneer de aanhang zich dan opnieuw misdraagt, wordt de waarschuwing omgezet in het spelen van ťťn of meer wedstrijden zonder publiek. Een voorstel hiertoe is gisteren voorgelegd aan de Eredivisie NV en de CoŲperatie Eerste Divisie.

Wanneer de clubs zich in dit voorstel kunnen vinden, wordt het nader uitgewerkt voor de eerstvolgende algemene vergadering van 6 december aanstaande.

De KNVB doet ten slotte een klemmend beroep op supporters hun club op een positieve wijze te ondersteunen en afstand te nemen en zich te onthouden van kwetsende en/of discriminerende spreekkoren. De stadionspeakers herhalen deze oproep voorafgaande aan de duels in de Holland Casino Eredivisie en de Gouden Gids Divisie.

Laatst bijgewerkt : 17 sep 2004 - 17:20