Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Toon Brusselers overleden

Toon Brusselers overleden

21 mei 2005 - Door: DvG

Voormalig PSV-coryfee Toon Brusselers is gisteren op 71-jarige leeftijd overleden. In de jaren vijftig en zestig speelde Brusselers 378 competitiewedstrijden voor PSV en scoorde daarin 102 doelpunten.
Brusselers, geboren op 7 juli 1933, was de Phillip Cocu van het PSV uit de jaren vijftig. Speelde hij mee dan zag je hem amper, speelde hij niet mee dan miste je hem. Brusselers reikte tot het in die tijd onwaarschijnlijke aantal van ruim 500 wedstrijden. Op 11 oktober 1964 speelt hij tegen Sparta zijn jubileumwedstrijd en wordt bij die gelegenheid ‘de meest all-round voetballer’ uit de geschiedenis van de club genoemd. Na twee jaar afbouwen bij FC Den Bosch keert hij in oktober 1967 terug bij PSV, dat hem benoemt tot bestuurslid technische zaken.

Brusselers overleed na een kort ziekbed. Hij kreeg een herseninfarct en daarna ook een hartinfarct, waarvan hij niet herstelde. Morgenmiddag in de wedstrijd tegen Roda JC zal het team van PSV met rouwbanden spelen, tevens zal een minuut stilte worden gehouden. De Supportersvereniging PSV wenst alle familieleden, nabestaanden en vrienden van Brusselers veel sterkte en kracht met het verwerken van dit verlies.

Laatst bijgewerkt : 21 mei 2005 - 22:38