Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Almelo legt PSV supporters verplichte combi op!
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Almelo legt PSV supporters verplichte combi op!

Supportersvereniging PSV overweegt kort geding tegen de gemeente Almelo!

15 jul 2005 - Door: DvG

Om onbegrijpelijke redenen heeft de Burgemeester van de Gemeente Almelo de PSV supporters een verplichte buscombi voor de eerste wedstrijd in de Eredivisie op te leggen.

Als reden draagt de Burgemeester met name aan dat er het komende seizoen bij iedere club gekozen gaat worden voor “zekerheid".

Voor de Supportersvereniging PSV is nu de grens bereikt! Wij accepteren niet meer zondermeer dat burgemeesters louter en alleen uit gemakzucht ons verplichte combi’s opleggen. Derhalve zal in de bestuursvergadering van maandag aanstaande de beslissing voorliggen om de Gemeente Almelo te dagvaarden in kort geding om zo langs juridische weg te trachten deze onterechte combi ongedaan te maken.

Gezien de opgegeven reden van de burgemeester is dit bovendien in het belang van alle supporters in Nederland.

Overigens heeft ook PSV haar onvrede over de beslissing van de Burgemeester van Almelo kenbaar gemaakt. Middels een brief verzoekt zij de Burgemeester op haar beslissing terug te komen.

Play-offs
Daarnaast is ons inmiddels ook duidelijk geworden dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de beleidslijn gaat kiezen dat bij iedere wedstrijd in de play-offs een verplichte combi opgelegd gaat worden. Dit is voor ons reden te meer om snel duidelijkheid te krijgen middels een juridische procedure.

Wij zullen ons overigens op alle manieren gaan verzetten, zoals ook aangekondigd tijdens de laatste forumavond, mocht bovenstaande beleidslijn waarheid worden!

De Eindhovense convenantpartners hebben zich, op verzoek van de Supportersvereniging PSV, overigens al uitgesproken tegen de bovengenoemde beleidslijn van de VNG. Zij onderschrijven nog steeds het al lang gehanteerde principe van “maatwerk".

Vitesse krijgt autocombi
Overigens zal de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Vitesse al een prachtig voorbeeld van maatwerk bieden. Middels een autocombi (voor het eerst) kunnen Vitesse-supporters de wedstrijd van hun club tegen PSV gaan bezoeken.

Er is een parkeerplaats gecreëerd welke rond thuiswedstrijden plaats kan bieden aan maximaal 400 personen (120 auto's) voor de bezoekende supporters van de uitclub. Hiermee krijgt PSV overigens ook een sterkere onderhandelingspositie om voor haar eigen supporters meer autocombi’s in plaats van onterechte buscombi’s te bewerkstelligen.

Voor dit laatste initiatief danken wij met name de Gemeente Eindhoven en de Eindhovense politie voor hun inspanningen om dit mogelijk te maken!

Laatst bijgewerkt : 19 jul 2005 - 10:52