Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Géén tweede kort geding tegen Almelo
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Géén tweede kort geding tegen Almelo

8 aug 2005 - Door: DvG

Op schriftelijk verzoek van – en in onderling overleg met – PSV en Guus Hiddink in het bijzonder, is besloten om géén tweede kort geding te voeren tegen de Burgemeester van de Gemeente Almelo. Dit omdat bij een eventueel verbod van de wedstrijd tussen Heracles en PSV op 13 augustus aanstaande en bij het aldus verplaatsen van de wedstrijd naar een later datum (bijvoorbeeld naar een week met Europa Cup verplichtingen) de sportieve belangen van PSV (ernstig) in het geding kunnen komen. Dit willen wij, PSV supporter als we zijn, niet voor onze rekening nemen.
Waarbij wij wel wensen op te merken dat een tweede (bestuursrechtelijk) kort geding wél mogelijk een kans op succes bood.

Dit betekent niet dat wij niks bereikt hebben, de uitspraak van de voorzieningenrechter op 3 augustus jongstleden biedt de Nederlandse voetbalfans een aantal voordelen:


  • Er kan door de Burgemeester van een speelstad niet zelf een (auto/bus/trein)combiregeling buiten de gemeentegrens worden opgelegd;
  • Een combiregeling is in veel gevallen géén effectief middel om personen zonder kaartje en/of met stadionverbod te weren
  • De uitspraak van de rechter heeft een signaalfunctie, in die zin dat Burgemeesters van andere speelsteden niet zomaar (ongemotiveerd) een combiregeling meer kunnen opleggen. Er moet echt iets aan de hand zijn, voordat er sprake is van ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde. Bij enkele ongeregeldheden van personen zonder kaartje en/of met stadionverbod, die buiten de combiregeling om reizen, hoeft er nog geen sprake te zijn van ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde.
  • Kosten busvervoer komen voor rekening van de Gemeente Almelo


Hoe nu verder?
Van belang om te weten is dat de Supportersvereniging PSV en de SOVS zich nog steeds beraden over het voeren van een bodemprocedure (lees: bezwaarschriftprocedure bij de gemeente, waarna eventueel beroep bij de rechtbank te Almelo en hoger beroep bij de Raad van State). Hierover houden wij u op de hoogte.


Laatst bijgewerkt : 8 aug 2005 - 14:33