Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV.nl: Kaartverkoop Heracles - PSV start dinsdag 9 augustus

PSV.nl: Kaartverkoop Heracles - PSV start dinsdag 9 augustus

8 aug 2005 - Door: DvG

Bericht van PSV.nl:

Supporters die zaterdag bij de wedstrijd Heracles Almelo-PSV willen zijn, kunnen vanaf dinsdag terecht voor de busreis of autocombi die voor dit duel is ingesteld. Dat is de uitkomst na overleg met de Supportersvereniging PSV.

Autocombi
De verplichte autocombi die door de burgemeester van Almelo werd opgelegd voor de eerste wedstrijd van het seizoen, werd vorige week door de rechter naar de prullenmand verwezen. De Supportersvereniging PSV ondernam juridische stappen omdat de rechtmatigheid van de combi ontbrak, wat dus resulteerde in een gewonnen kort geding. Het getouwtrek met de lokale overheid rondom deze wedstrijd was daarmee echter nog niet voorbij, omdat burgemeester Knip opnieuw een (aangepaste) autocombi voorstelde. Gezien de krappe tijdspanne is in overleg besloten om de verkoop voor deze wedstrijd vanaf morgen open te stellen voor de PSV-supporters. Dat is overeenkomstig het laatste voorstel van de burgemeester van Almelo. De Supportersvereniging PSV heeft na overleg met PSV verklaard om géén tweede kort geding te voeren tegen de gemeente Almelo. 'Dit omdat bij een eventueel verbod van de wedstrijd en bij het aldus verplaatsen van de wedstrijd naar een latere datum (bijvoorbeeld naar een week met Europa Cup verplichtingen) de sportieve belangen van PSV (ernstig) in het geding kunnen komen. Dit willen wij, PSV supporter als we zijn, niet voor onze rekening nemen', schrijft de Supportersvereniging in een reactie.

Omwisselbiljet
Het is in ieders belang dat supporters in de mogelijkheid zijn om de wedstrijd van zaterdag bij te wonen. De regeling houdt in dat supporters met een uitkaart - verplicht dit seizoen, u kunt nog een uitkaart aan laten maken, zie informatie elders op deze site - vanaf dinsdag een omwisselbiljet kunnen kopen. Met dit omwisselbiljet kunnen zij richting Almelo reizen op eigen vervoer. Op een parkeerplaats aan de rand van Almelo moet het biljet omgewisseld worden waarna de supporters met bussen (beschikbaar gesteld door de gemeente Almelo) de laatste twee kilometer vervoerd worden naar het Polman Stadion.

Reactie Guus Hiddink
Guus Hiddink gaf vandaag toelichting op de koers die PSV in deze kwestie volgt. "Ik begrijp het standpunt van de Supportersvereniging PSV en de supporters. Bij iedere wedstrijd moet goed gekeken worden of maatregelen nodig zijn. Tegelijkertijd hebben beide partijen - PSV en de Supportersvereniging PSV - het belang dat deze wedstrijd doorgang zal vinden. Indien de wedstrijd namelijk verboden zou worden weten wij niet wanneer hij weer vastgesteld zal worden. Dat zou goed eens kunnen zijn in een tijd waar wij volop met Europese wedstrijden bezig zijn. Het seizoen is, door de komst van de play offs, toch al erg gecomprimeerd zodat de druk op de speelkalender dit jaar erg hoog is. In goed overleg met de Supportersvereniging PSV hebben wij dus besloten om deze koers te volgen", aldus Hiddink.

Verkoopvoorwaarden
Voor deze wedstrijd zijn zowel kaarten voor eigen vervoer (autocombi) als kaarten in combinatie met een busreis verkrijgbaar. PSV Seizoen Club Card-houders, leden van de Supportersvereniging PSV en PSV Club Card-houders kunnen één kaart kopen. De verkoop van omwisselbiljetten voor eigen vervoer start dinsdag. De Supportersvereniging PSV organiseert de busreis, boekingen zijn eveneens mogelijk vanaf dinsdag. De prijs van een kaart voor eigen vervoer is € 11,00. De prijs voor kaarten in combinatie met een busreis is voor leden van de Supportersvereniging PSV € 18,30, PSV Seizoen Club Card-houders en PSV Club Card-houders betalen € 28,50.

Verkooppunten
Omwisselbiljetten voor eigen vervoer zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten van TicketBox. Bel 0900 9393 of kijk op www.ticketbox.nl voor één van de 1100 verkooppunten. Boeken voor de busreis is uitsluitend mogelijk bij de Supporterswinkel PSV, ingang 11 van het Philips Stadion. Omwisselbiljetten voor eigen vervoer dienen op de wedstrijddag tussen 18.00 uur en 19.00 uur omgewisseld te worden op parkeerplaats bedrijventerrein Twentepoort in Almelo. Deze gratis en bewaakte parkeerplaats bereikbaar via de A1 (afslag Almelo) waarna middels verwijsborden de route naar deze parkeerplaats wordt aangegeven.
Voor het vervoer naar en van het stadion moet men gebruik maken van gereedstaande, gratis pendelbussen.Mede door het verzoek van PSV in de persoon van Guus Hiddink hebben wij besloten af te zien van een hernieuwd kort geding tegen de Burgemeester van Almelo. Dit betekent overigens nog steeds niet dat wij het erbij laten zitten. Wij beraden ons nu over het opstarten van een bodemprocedure. Hierover hoort u later meer.

Laatst bijgewerkt : 9 aug 2005 - 18:31