Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Brief aan UEFA inzake Schalke - PSV

Brief aan UEFA inzake Schalke - PSV

SOVS stuurt brief op verzoek van supportersvereniging

15 okt 2005 - Door: DvG

Op verzoek van de Supportersvereniging PSV heeft de landelijke koepel van supportersorganisaties, de SOVS, een brief gestuurd naar de UEFA inzake de kaartverdeling voor de Champions League wedstrijd tussen Schalke '04 en PSV.

In deze brief wijst de SOVS de UEFA op de door de Europese voetbalkoepel zelf opgestelde regels dat een club 5% van zijn stadioncapaciteit beschikbaar dient te stellen voor de supporters van de bezoekende club. Uitgaande van eigen berichtgeving van Schalke zijn er 61.524 plaatsen in de Veltins Arena. Dit zou betekenen dat er voor PSV fans 3.067 beschikbaar moeten zijn (in tegenstelling tot de ruim 1770 beschikbare plaatsen). Overigens moeten we ons hierbij wel realiseren dat bij Europa Cup wedstrijden veel staanplaatsen in de Veltins Arena worden omgebouwd tot zitplaatsen en dat de uiteindelijke hoeveelheid kaarten voor de uitsupporters minder zal moeten zijn, maar nog altijd meer dan de 1770 kaarten die we nu gehad hebben.

De SOVS heeft verzocht om maatregelen tegen Schalke als de kaarten niet alsnog beschikbaar worden gesteld. Tevens is er verzocht om een snelle reactie.

Laatst bijgewerkt : 15 okt 2005 - 14:51