Home > Nieuws > PSV BEREIKT OPNIEUW 2E RONDE CL

PSV BEREIKT OPNIEUW 2E RONDE CL

Eindhovenaren bij beste 16 van Europa

7 dec 2005 - Door: HK
Jefferson Farfán

PSV is er vanavond opnieuw in geslaagd om zich te nestelen bij de beste 16 clubteams van Europa. In eigen huis was de formatie van Guus Hiddink te sterk voor Fenerbahce. De Turken werden in een zenuwslopende partij met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Het was een duel op het scherpst van de snede. De spanning was vanaf het begin voelbaar. Beide partijen moesten winnen om een plaats in de tweede ronde af te dwingen. PSV zou bij een gelijkspel in ieder geval mogen overwinteren in het UEFA-cup toernooi en zouden de Turken via de zijdeur het Europese strijdtoneel moeten verlaten.

Met die wetenschap in het achterhoofd begon 'Fener' uiterst offensief aan het duel. Hoewel PSV in de beginfase ook haar momentjes had, kregen de Turken gaandweg meer grip op het spel van PSV, dat af en toe moeite had om de zenuwen in bedwang te houden. Net op het moment dat Fenerbahce de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, sloeg PSV toe. Jefferson Farfan draaide na een kwartiertje spelen een vrijetrap met veel gevoel het strafschopgebied in richting de vrij staande Philip Cocu. De aanvoerder van PSV knikte de bal zuiver en onhoudbaar achter doelman Volker.

Dat was de start die PSV nodig had. Maar vreemd genoeg zorgde de snelle voorsprong niet voor de nodige rust. PSV acteerde slordig, leed snel balverlies op het middenveld en ook achterin was het niet allemaal koek en ei wat de Eindhovenaren het publiek voorschotelde. Het leverde een paar dreigende momenten op voor het doel van Gomes, maar tot echte 100% kansen leidde het allemaal niet. Voorin kon PSV vooralsnog geen potten breken.

Na ee klein half uur spelen moest Afellay noodgedwongen naar de kant. Hij werd vervangen door de kleine Aissati, die wederom sterk inviel.

PSV probeerde met man en amcht onder de Turkse druk vandaan te komen, maar het slaagde er niet in om voor de bal vast te houden. Omdat de Turken niet in staat waren om het veldoverwicht in kansen, laat staan doelpunten, uit te drukken, kon PSV de voorsprong meenemen richting de kleedkamer.

In de tweede helft ontstond aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als voor rust. PSV moest terug en 'Fener'drong aan. Maar naar mate de tweede helft vorderde worstelde PSV zich onder aanvoering van de uitstekend spelende Aisatti en aanvoerder Cocu onder de druk vandaan en begon het meer en meer het spel naar voren te verplaatsen. Vijf minuten voor tijd deelde PSV de definitieve genadeklap uit. Een vrijetrap van Cocu werd door Vennegoor verlengd richting de doorgelopen Farfan, die de met een bekeken lobje in de verre hoek de strijd besliste en PSV daarmee definitief een plek in de tweede ronde van de Champions League bezorgde.