Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Rechter kritisch jegens Burgemeester Almelo

Rechter kritisch jegens Burgemeester Almelo

Zitting tegen bestuurlijke ophoudingen

4 jan 2006 - Door: DvG

Zoals bekend heeft vanmiddag de zitting van de Rechtbank te Almelo tegen de 15 bestuurlijke ophoudingen voorafgaande aan de wedstrijd tussen Heracles en PSV op 13 augustus 2005.

Op deze datum heeft de Burgemeester een 15-tal PSV fans bestuurlijk opgehouden wegens het ontduiken van de combiregeling en vrees voor verstoring van de openbare orde. De Supportersvereniging PSV heeft toen samen met deze fans een procedure aangespannen tegen de Burgemeester. Dit naast de al lopende procedure tegen Burgemeester vanwege het opleggen van een verplichte combiregeling.

Onze advocaat heeft vandaag in zijn pleitnota met name aangeven dat de ophoudingen een veel te zware maatregel was ťn dat de burgemeester helemaal niet aan PSV fans verboden had om vooraf aan de wedstrijd in de stad te komen.

In een zitting die vandaag ruim 2 uur duurde is met name de Gemeente Almelo kritisch ondervraagd. Van de ruime 2 uur zijn er zeker 1,5 uur vragen gesteld aan de vertegenwoordiger van de gemeente. Waarbij deze vertegenwoordiger zelf al op een aantal punten aangaf dat de maatregelen van de Burgemeester "niet de schoonheidsprijs" verdienen.

Wij zijn benieuwd wat de rechter in zijn uitspraak gaat zeggen. Deze uitspraak is uiterlijk medio februari te verwachten.

Laatst bijgewerkt : 4 jan 2006 - 17:33