Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > PSV voorzitter noemt play-offs organisatorisch drama
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV voorzitter noemt play-offs organisatorisch drama

Club nog steeds tegenstander van de play-offs

10 jan 2006 - Door: DvG

In een interview voor Omroep Brabant radio heeft PSV voorzitter Rob Westerhof de play-offs een "organisatorisch drama" genoemd.

De voorzitter doelde hierbij niet alleen op het feit dat de kampioen al in april is uitgespeeld, dit terwijl een eventuele bekerfinale pas 3 weken later plaatsvindt. Maar ook dat voor club, overheid en politie het bijna onmogelijk is om zoveel wedstrijden te organiseren in zo'n korte termijn, als de club de play-offs haalt.

Overigens sprak Westerhof ook zijn onrust uit over het feit dat het streven naar meer TV-gelden (mede door invoering van de play-offs) juist het tegenovergestelde zal gaan bereiken. Zo noemde hij het voorbeeld van de eigenaar van de live TV rechten,Versatel, wat volgens laatste berichten slechts 30.000 abonnees heeft, een geschatte opbrengst heeft van 6 miljoen euro, terwijl de zender 30 miljoen euro voor de rechten heeft betaald.

PSV is overigens al sinds de invoering de enige club in Nederland die tegen de play-offs is. Inmiddels heeft in ieder geval Feyenoord zich ook hierachter geschaard en ook vanuit Sparta vernemen wij geluiden dat die club tegen de play-offs is.

Laatst bijgewerkt : 10 jan 2006 - 8:51