Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV fans zijn het zat!

PSV fans zijn het zat!

Actie tegen supportersdiscriminatie

11 jan 2006 - Door: DvGAl jarenlang worden voetbalsupporters in Nederland beschouwd als randdebielen en potentiële criminelen. De ene ’veiligheidsmaatregel’ is nog niet afgekondigd, of de volgende dient zich alweer aan. Het nieuwe play-off systeem wordt door de KNVB en overheid gebruikt als excuus voor de invoering van extra verplichte buscombi’s en een zinloze en discriminerende pasfotoregistratie, bovenop de al bestaande algemene identificatieplicht.

Op 16 januari a.s. komen alle eredivisieclubs bijeen, om te beslissen of ook de komende seizoenen moeten worden afgesloten met play-off wedstrijden, en alle bijbehorende maatregelen waarvan wekelijks vele tienduizenden supporters de dupe zullen zijn.

Dit weekend zullen daarom in alle stadions van de eredivisie supporters op diverse manieren hiertegen in actie komen. Voor de wedstrijd Sparta – PSV op zondag 15 januari, aanvang 16.30, uur hebben wij gekozen voor een publieks-vriendelijke actie, waarover tot zondagmiddag geen nadere bijzonderheden bekend worden gemaakt.

Om de clubs en het wedstrijdverloop niet te schaden, zal iedereen dringend worden verzocht de actie te beëindigen exact 15 minuten na aanvang van de wedstrijd (zie scorebord), of direct nadat de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk heeft stilgelegd.

Om het belang en de eensgezindheid van deze actie te onderstrepen, kunnen wij verheugd melden dat ook de Sparta-supporters spontaan hun medewerking hebben toegezegd.

Laatst bijgewerkt : 11 jan 2006 - 21:19