Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Nog een keer: 10 punten om tegen de play-offs te zijn

Nog een keer: 10 punten om tegen de play-offs te zijn

Play-Offs no way!

13 jan 2006 - Door: DvG

DE NEDERLANDSE SUPPORTERS ZIJN TEGEN DE PLAY-OFFS
EN DE DAARAAN GEKOPPELDE MAATREGELEN
WAAROM ??
1. De oude competitie heeft altijd goed voldaan, waarom moet steeds alles wijken voor de commercie
2. De gewone competitiewedstrijden zijn eigenlijk niet meer belangrijk:
3. De prestatie van de hele competitie kan in èèn slechte wedstrijd ongedaan worden gemaakt
4. Het play-offschema is al weer half ongedaan voordat men überhaupt begonnen is, een groot aantal play-offwedstrijden is al komen te vervallen

5. Het kost elke supporter extra geld
6. Het kan elke club geld kosten (minder seizoenkaarten, minder merchandising, minder lucratieve vriendschappelijke wedstrijden)

7. De kans is groot dat supporters vanwege de supportersonvriendelijke tijdstippen niet meer alle thuiswedstrijden kunnen bijwonen.

8. Voor veel supporters wordt de voetballoze periode erg lang (half april – half augustus)
9. Burgemeesters gaan wedstrijden gaan verbieden als de play-offs leiden tot meer politie-inzet
10. Met de aanvullende maatregelen worden supporters opnieuw weggezet als criminelen

EN WAT DEUGT ER DAN NIET AAN AL DIE AANVULLENDE MAATREGELEN ?1. Elke voetbalsupporter is een crimineel of terrorist. Dat is de sfeer van het pakket aan maatregelen. De centrale gedachte is dat elke toeschouwer zo veel mogelijk gevolgd, gecontroleerd en gefouileerd moet worden…….

2. Voor voetbalsupporters golden al zwaardere straffen dan voor welke andere groep burgers dan ook, dat wordt nu nog eens extra verzwaard. Wist u dat volgens de KNVB-norm alles wat u van 24 uur vòòr tot 24 uur na de wedstrijd doet “voetbalgerelateerd" is. Pas maar op bij wat u doet, zeker als u in het bezit bent van supportersartikelen of uw seizoenkaart bij heeft of op een andere manier herkenbaar bent als supporter……

3. Steeds vaker zullen bij voetbalwedstrijden bij willekeurige vakken controles worden gehouden, die verder gaat dan de voor iedereen geldende legitimatieplicht. Hopelijk zit u op een vak waar het aantal controles meevalt…..

4. Er komt een verplichte uitkaart bij alle clubs. Het bezoeken van uitwedstrijden wordt nog moeilijker en het zal niet lang duren dat het bijwonen van een uitwedstrijd helemaal onmogelijk wordt…..

5. Bij de play-offs zullen er alleen nog maar combireizen zijn, bij de gewone competitiewedstrijden zal dat binnenkort ook zo worden…..

6. Om de play-offs mogelijk te maken wordt het competitieschema ingrijpend aangepast (doorde-weeks ’s avonds en ‘s middags, zondagochtend, zondagavond) …. Weet u wel zeker dat u straks nog naar alle thuiswedstrijden kunt ? Zo nee, zou u dan nog wel een seizoenkaart kopen?

7. De pasfotoverplichting is een eerste stap om de overdraagbaarheid van uw dure seizoenkaart af te schaffen. …..Opnieuw, bezint u voor u een nieuwe seizoen-kaart aanschaft, wacht eerst het nieuwe competitieschema af.

8. Alle ingeleverde pasfoto’s worden ter beschikking gesteld aan de stewards, aan politie, aan beveiligingsdiensten en aan wie weet welke organisaties waarvan u (nog) geen weet heeft. Wilt u dat wel ? …. Vindt u dat een prettige gedachte ? Of denkt u dat omdat u niks te verbergen heeft er dan geen overlast van ondervindt? TRING, TRING……WAKKER WORDEN !!!!

Laatst bijgewerkt : 13 jan 2006 - 20:11