Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Raad van State stelt PSV fans in het gelijk!

Raad van State stelt PSV fans in het gelijk!

PSV Fans - Knip: 3-0

9 aug 2006 - Door: Chris

Op woensdag 9 augustus heeft de Afdeling Rechtspraak van de Raad van State 15 PSV fans in het gelijk gesteld in de procedure tegen de Burgemeester van Almelo. De 15 fans waren op 13 augustus 2005 aangetroffen op een terras in Almelo waar ze gezellig een pilsje aan het drinken waren. De Burgemeester kondigde daarop een noodverordening af en liet de fans zonder waarschuwing voor ophouden en vastzetten op het politiebureau in Almelo.

De Supportersvereniging PSV heeft toen, namens de fans, beroep aangetekend tegen de ophouding bij de rechter in Almelo. Deze stelde ons al eerder in het gelijk. Waarop de burgemeester in beroep ging bij de Raad van State.

De Raad van State stelde echter de Burgemeester weer in het ongelijk. Volgens de Afdeling Rechtspraak had de noodverordening aan de fans bekendgemaakt moeten worden en dat is niet gebeurd. De reeds eerder toegekende schadevergoeding van Ä95,- per persoon, was volgens de rechters niet onredelijk. Hiermee werd de uitspraak van de rechter in Almelo door de Raad van State bekrachtigd.

De Supportersvereniging PSV is blij met deze uitspraak, maar wij vinden tevens dat de noodverordening in deze helemaal niet nodig was! De fans hebben echter hun gelijk kunnen halen en daar ging het in deze zaak om!

Laatst bijgewerkt : 9 aug 2006 - 15:31