PSV boekt zege in Zuiderpark

Mat PSV slaat toe in 2e helft

24 sep 2006 - Door: HK
Arouna Koné

Een zeer matig spelend PSV heeft de uitwedstrijd tegen Ado Den Haag winnend afgesloten. In een zeer matte eerste helft, waarin met name PSV teleurstelde, kwamen beide teams niet tot score. Na de rust speelde PSV nog altijd niet groots, maar toonde het wel wat meer inzet en flair en pakte het de volle buit dankzij treffers van Diego Tardelli en Edison Mendez.

Het moment van de wedstrijd in het Zuiderpark was zondermeer de 57e minuut, toen Aruna Koné door invaller Roy Beerens richting doelman Postma werd gestuurd. De Haagse goalie kwam uit zijn doel en kwam in botsing met de aanvaller van PSV. Postma ging kermend naar de grond, maar Koné behield zijn evenwicht en kon doorgaan. Zijn schot werd van de lijn gehaald en kwam via Koné uiteindelijk bij de 2e paal bij Diego Tardelli terecht die beheerst binnenkopte. Beide aanvallers hadden niet in de gaten dat Postma een dubbele beenbreuk had overgehouden aan de botsing met Koné. Alles en iedereen van de thuisploeg wilde dat de treffer van PSV zou worden geannuleerd, maar scheidsrechter Roelof Luinge wilde van niets weten en keurde de treffer -terecht- goed.

In de eerste helft had zich ook al een klein drama voltrokken. Reeds na 18 minuten moest aanvaller Patrick Kluivert het veld verlaten toen hij na een sprintje opnieuw last kreeg van zijn knie. Hij werd zeer verdienstelijk vervangen door de jonge Beerens, die als een van de weinigen met zijn acties en snelheid voor wat leven in de brouwerij zorgde. Samen met Koné bezorgde hij de Haagse defensie voldoende werk, waardoor er zo nu en dag een gaatje viel in de laatste linie.

De enige die daar nog van wist te profiteren was middenvelder Edison Mendez. De middenvelder uit Equador, die zo nu en dan met een prima lange pass voor wat extra creativiteit zorgde, werd door Koné vrij voor reservedoelman Wagenaar gezet. Met een fraaie beweging omspeelde hij de keeper van de thuisploeg en tikte beheerst de 0-2 binnen.

Een negatieve hoofdrol was er nog voor verdediger Christiaan Kum, wegens een regelrechte aanslag op Roy Beerens. Tot grote verbazing van alles en iedereen liet arbiter Luinge de charge van Kum echter onbestraft. Beerens kon de wedstrijd overigens zonder problemen uitspelen.