Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Kaartverkoop Excelsior - PSV uitgesteld

Kaartverkoop Excelsior - PSV uitgesteld

Verplichte parkeerkosten boven op het ticket

2 nov 2007 - Door: MS

De kaartverkoop van de uitwedstrijd Excelsior-PSV is voorlopig uitgesteld. Vanuit Rotterdam kwam deze week het bericht binnen dat het duel een zogeheten ‘midden risicowedstrijd’ betreft (een categorie B-wedstrijd), maar in de overtuiging van PSV is er helemaal geen aanleiding om het risicio-etiket op de wedstrijd te plakken.

Niet alleen gedragen PSV-supporters zich al jaren prima bij uit- en thuiswedstrijden, maar ook is de goed verlopen- en zeer prettige vrij vervoerregeling richting Sparta afgelopen weekeinde reden genoeg om uit te gaan van voldoende vertrouwen voor vrij vervoer richting Excelsior. Dat stelt veiligheidsmanager Frank Wijnveld van PSV in een reactie op het nieuws uit Rotterdam dat de wedstrijd een risicowedstrijd uit de categorie B is. “Combiverplichtingen moeten gedoseerd- en aanwijsbaar gemotiveerd opgelegd worden door lokale overheden. Die elementen ontbreken in deze volgens ons. Uit de risico-aanwijzing die nu gedaan is volgt ook een parkeerregeling waarbij € 2,- parkeeropslag per ticket betaald moet worden. Als Excelsior PSV-supporters een parkeermogelijkheid aanbiedt waarbij men vrij is om deze te gebruiken en er per auto betaald moet worden voor het parkeren, dan is dat prima. Het kan echter niet zo zijn dat een ‘parkeerverplichting’ en ‘opslag per ticket’ met elkaar gekoppeld worden door middel van risico-aanwijzing."

De competitiewedstrijd Excelsior-PSV wordt gespeeld op zaterdagavond 24 november (aftrap 20.00 uur) en de kaartverkoop voor dit duel zou eigenlijk zaterdag van start gaan. Dat is dus voorlopig even uitgesteld. PSV beroept zich ook op de feiten dat meerdere PSV-supporters afgelopen voorjaar nog wedstrijden van Excelsior in nacompetitieverband bezochten - om de ploeg te steunen in het behoud van eredivisievoetbal - en er zijn nog steeds positieve contacten tussen beiden supportersgroepen. Wijnveld: “Wij zien de grond voor risico-aanwijzing in deze dus niet en willen hierover dus graag nadere toelichting." PSV verzoekt supporters die van plan zijn om de uitwedstrijd tegen Excelsior te bezoeken PSV.nl in de gaten te houden. Zodra de kaartverkoop van start gaat, wordt dat officieel nog gemeld.

De Supportersvereniging PSV is het volledig eens met PSV en steunt hen daar ook in. We verwachten volgende week meer duidelijkheid. Mocht deze duidelijkheid niet bevredigend genoeg zijn dan zullen PSV en de Supportersvereniging PSV zich beraden over eventuele verder te nemen stappen.

Laatst bijgewerkt : 2 nov 2007 - 22:59