Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Antwoord Burgemeester Kerkrade

Antwoord Burgemeester Kerkrade

Supportersvereniging PSV overweegt inschakelen advocaat

11 mrt 2008 - Door: DvG

De Burgemeester van Kerkrade heeft geantwoord op onze brief die mede namens PSV Fans United aan hem verstuurd was inzake de combi-verplichtingen naar Roda JC. In zijn reactie houd de Burgemeester vast aan het eerdere standpunt dat door de driehoek in Kerkrade al ingenomen was. Waarbij hij zich beroept op maatwerk.

Wij vinden echter dat er in deze van maatwerk geen sprake is, maar eerder van gemakzucht. Zo haalt de Burgemeester het verleden (waarom deze verplichting door PSV wel werd geaccepteerd) aan als argument om nu de combi ook weer op te leggen. Nu is de Burgemeester blijkbaar vergeten dat in een verder verleden ons minder verplichtingen werden opgelegd?! En is het niet zo dat fans ook wel eens beloond mogen worden voor hun goede gedrag in het "verleden"? Anders blijven we toch altijd in hetzelfde cirkeltje redeneren?

Ook ons argument dat Ajax ook een vrijere regeling werd opgelegd wordt van tafel geveegd door de Kerkraadse burgervader. Nog steeds denkt hij dat Ajax fans alleen maar in Amsterdam wonen (en dus een langere reistijd hebben, net als dat PSV fans alleen maar in Eindhoven zouden wonen. Bovendien ziet hij een groot verschil in het aanvangstijdstip van de respectievelijke wedstrijden.

Als uitsmijter krijgen we dan nog mee, dat de Burgemeester in feite wenst te voorkomen dat er PSV fans (die tenslotte elke uitwedstrijd als muitende menigte hele steden afbreken) het centrum van Kerkrade bezoeken. Op ons argument dat men dat op een andere manier kan voorkomen (via de APV) wordt helemaal niet ingegaan.

Al met al is het antwoord van de Burgemeester voor ons onbevredigend. Wij overwegen daarom onze advocaat maar weer eens in te schakelen om te kijken of we de Burgemeester op de een of andere manier juridisch kunnen aanpakken.

Laatst bijgewerkt : 11 mrt 2008 - 23:02