Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Eindelijk tegengas van directie en Raad van Commissarissen

Eindelijk tegengas van directie en Raad van Commissarissen

6 mei 2008 - Door: DvG

Vanaf eind vorige week is er de nodige duidelijkheid gekomen over de vermeende aantijgingen t.a.v. Jan Reker. In de landelijke pers en in het Eindhovens Dagblad is op ons uitdrukkelijk verzoek gereageerd op o.a. de uitlatingen van Gomes en Piet de Visser, langzaam maar zeker wordt een en ander duidelijk.

Reeds eerder heeft Jan Reker, “de Bulldozer" genaamd, aangegeven dat hij een aantal beginnersfouten heeft gemaakt. Hij zal vaker tot tien gaan tellen voordat hij in de toekomst gaat reageren.

Het interview van Gomes was wel voor 95% gebaseerd op anderen dan over zijn eigen situatie. Verkeerde vertalingen, veronderstellingen en “verkeerd begrepen"waren de bronnen van Gomes, gevoed door zijn zaakwaarnemer en ondersteund door Piet de Visser en Stan Valckx.
Logisch nietwaar? Beide heren zien de bui al hangen, veel minder invloed bij PSV en dus gaat het om veel, heel veel makelaarsgeld dat PSV moet betalen en heeft betaald.

Dat Gomes moet blijven staat buiten kijf, hij heeft de sleutel in de hand.

Na een inhoudelijk gesprek met een vertegenwoordiger namens de Raad van Commissarissen en de directie is uitvoerig gesproken over de achtergronden, de publicaties en de beschuldigingen in de pers. Uiteraard was alles niet nieuw voor ons maar toch alle feiten overziende moest er schoon schip worden gemaakt. Hugo Borst zei het al: “PSV heeft meer makelaarskosten gemaakt dan Manchester United". Deze opmerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Uit het persoonlijk gesprek en onderbouwde informatie terzake, kunnen wij nu niet anders concluderen dat de Algemeen Directeur zo snel mogelijk met ieders ondersteuning moet zorgdragen dat de directie, met op de achtergrond de Raad van Commissarissen, meer laat zien wie naar buiten uit de baas is in de onderneming PSV. Het gaat ons om de club PSV. Niemand, ook Gomes, Piet de Visser of Jan Reker, is groter dan de club!

Het bericht van afgelopen woensdag uit De Telegraaf van de voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft naar onze mening geen positieve bijdrage geleverd omtrent de beeldvorming van PSV: “Als men niets wil zeggen, handel daar ook naar", aldus Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Reeds eerder hebben wij in ons clubblad aangegeven hoe we dachten over de kwestie Ronald Koeman, de daaropvolgende trainerscaroussel, het vertrek van Perez en de situatie rond Aissati. Ten aanzien van Aissati hebben wij Sef Vergoossen gevraagd waarom hij niet werd ingezet. Het antwoord was: “Het moet passen in het systeem".
Jan Reker kon slechts ons verzoek overbrengen, de trainer beslist. Ondanks alles werd PSV kampioen en natuurlijk waren bepaalde wedstrijden niet om aan te zien maar uiteindelijk konden we toch een lange neus trekken naar al diegene die ons het kampioenschap niet gunden.

Dat in het seizoen 2007-2008 een dikke winst wordt gemaakt komt maar sporadisch in de publiciteit, het negatief vermogen van ongeveer 20 miljoen is in drie jaar tijd weggewerkt, zeker 50% daarvan werd dit jaar gerealiseerd, een fantastische prestatie waarbij PSV niet eerst weer moet verkopen om te kopen!

We hebben in het persoonlijk gesprek heel sterk aangedrongen om zo snel mogelijk met het resultaat omtrent de eventuele aankoop van Rodriguez naar buiten te komen. Ook hebben wij verzocht voor de nabije toekomst meer openheid te betrachten over de gang van zaken bij PSV om supporters, daar waar het kan, tijdig te informeren.
Wij vragen ons verder af of een vertaler op het veld de communicatie moet herstellen, Nederlandse woorden leren lijkt ons de beste methode om zogenaamde “misverstanden" te voorkomen.

Voor de jeugdspelers van de A-selectie zal een aparte begeleiding worden geregeld. Een en ander in overleg met Huub Stevens. Tevens zal er een nieuwe technisch manager moeten worden aangetrokken waarbij een taakafbakening zal worden vastgelegd tussen hem en de algemeen directeur.
Tenslotte mogen wij u niet onthouden dat Jan Reker bij zijn aantreden flinke instructies heeft meegekregen, namelijk de financiën op orde te krijgen en tevens sportief te blijven van presteren. Hierin is hij naar onze mening geslaagd.
De Supportersvereniging PSV gaat naar aanleiding van de reacties van de directie en Raad van Commissarissen van de afgelopen dagen en na het inhoudelijk en persoonlijk gesprek met hen eensgezind het nieuwe seizoen in.

Laatst bijgewerkt : 6 mei 2008 - 12:06