Home > Nieuws > PSV verliest uit met 0-3 van Atlético Madrid

PSV verliest uit met 0-3 van Atlético Madrid

17 sep 2008 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Koevermans

PSV is het Champions League-toernooi begonnen met een gevoelige nederlaag.In Eindhoven was het ijzersterke Atlético Madrid vele maten te groot: 0-3.

Coach Aguirre is in Madrid iets moois aan het opbouwen en PSV kan inmiddels beamen dat hij al een eind op weg is.De thuisploeg kreeg ook af en toe wel een kans (Amrabat schoot over en Koevermans kwam iets tekort) maar de Madrilenen vielen met zoveel venijn en vernuft aan dat goals niet uit konden blijven.

Voor de rust was Agüero de grote man.De jonge Argentijn was ongrijpbaar voor de zwak spelende Bréchet en scoorde twee keer.Vooral bij de 2-0 liet de Fransman zich eenvoudig in de luren leggen.

PSV had weinig te verliezen en zocht na rust de aanval.Een optisch overwicht en een gekeerd schot van Afellay waren het gevolg, maar de opleving duurde niet lang.Voor de derde keer sneed de aanval van Madrid met gemak door de defensie en de 3-0 van Maniche was het gevolg.

Toen vond Atlético het welletjes.Na een uur spelen ging de voet van het pedaal en werd sterspeler Agüero naar de kant gehaald.In het laatste kwart mocht PSV zelfs een aantal keer uithalen en kreeg Maza zijn eerste minuten, maar een goal als troostprijs zat er niet meer in.

Atlético-speler Heitinga had een simpel avondje."We krijgen twee gemakkelijke goals en dan is het lekker voetballen."