Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > PSV laat geen Ajax-supporters toe in stadion
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV laat geen Ajax-supporters toe in stadion

23 okt 2008 - Door: Chris

PSV heeft besloten om dit seizoen geen supporters van Ajax toe te laten in het Philips Stadion. Dat directiebesluit is genomen na goed overleg met onder meer Ajax, de politie en burgemeester Van Gijzel van Eindhoven. PSV gaat samen met Ajax kijken hoe het stadionbezoek in de toekomst veilig kan lopen.

Aanleiding is laatste ontmoeting
De aanleiding voor dit besluit is het gedrag van Ajax-supporters tijdens de laatste ontmoeting tussen beide clubs in het Philips Stadion. Aanhangers van Ajax vernielden tijdens de wedstrijd een deel van de afscheidingswand rondom het bezoekersvak, waarna een grote groep Ajax-fans door het ontstane gat heen ging. Daarbij werden voorwerpen richting PSV-supporters, stewards en medewerkers gegooid. Ook werd er ander gewelddadig gedrag vertoond. Hierdoor raakten enkele PSV-stewards en supporters, onder wie ouders en hun jonge kinderen, gewond. Anderen moesten zichzelf snel in veiligheid zien te brengen.

In gesprek over toekomst
PSV heeft de verantwoordelijkheid om supporters, medewerkers en vrijwilligers in een veilige omgeving de wedstrijden in het Philips Stadion te kunnen laten bijwonen. Excessief geweld of ander afwijkend gedrag wordt door PSV van niemand geaccepteerd, niet van de eigen supporters en dus ook niet van bezoekende supporters. PSV betreurt dat de club dit besluit heeft moeten nemen, maar kan gegeven haar verantwoordelijkheid richting eigen supporters, medewerkers en vrijwilligers niet anders reageren dan zij nu doet. De club gaat in gesprek met Ajax om tot een model te komen waarin dusdanig veel waarborgen besloten zijn, dat eventuele toekomstige bezoeken wel geordend en veilig verlopen. Tot die tijd zijn Ajax-supporters waar dat voor dit seizoen dus sowieso niet toegestaan is niet welkom in het Philips Stadion.

Reactie Supportersvereniging PSV
Gezien de incidenten bij de laatste ontmoeting tussen PSV en Ajax steunt het bestuur van de Supportersvereniging PSV het besluit van de directie van PSV. In de stuurgroep van de convenant partners met als voorzitter de burgemeester van Eindhoven, waarvan de Supportersvereniging PSV mede deel uitmaakt, is uitvoerig gesproken over dit incident en werd medegedeeld dat de opnames van deze affaire zijn doorgestuurd naar de politie in Amsterdam. Ondanks dat volgens ingewijden herkenning van daders mogelijk zouden moeten zijn hebben de beelden niet geleid tot aanhoudingen aan Amsterdamse zijde. Dit vinden wij als Supportersvereniging PSV op zijn minst opmerkelijk. Gezien de veiligheid die in het geding is voor zowel supporters, stewards als medewerkers van PSV onderschrijven wij dit besluit en is dit de enige juiste maatregel om de veiligheid te garanderen. Dergelijke gedragingen horen niet thuis in het Philips Stadion. Wij hopen dan ook dat in de toekomst dergelijke excessen niet meer voorkomen en de clubs in goed overleg met elkaar duidelijke afspraken hierover maken zodat bij een later bezoek de veiligheid gegarandeerd is.

Laatst bijgewerkt : 24 okt 2008 - 10:39