Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Teleurstellende uitspraak rechter
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Teleurstellende uitspraak rechter

3 feb 2009 - Door: DvG

De Supportersvereniging PSV en PSV zijn teleurgesteld in de uitspraak van het kort geding dat was aangespannen tegen de burgemeester van de gemeente Edam-Volendam. De uitkomst is dat voor de competitiewedstrijd van aanstaande zondag er gewoon een autocombi en een buscombi geldt.

Autocombi
De voorzieningenrechter in Haarlem heeft dinsdag in het kort geding, aangespannen door de Supportersvereniging PSV en PSV, geoordeeld dat de door de burgemeester eerder vorige maand opgelegde autocombi voor PSV-supporters in stand mag blijven. Zij toonde hiermee begrip voor problemen die de politie en gemeente Volendam sinds twee maanden hebben met een beperkte groep Volendamse supporters en ging daarmee in de uitspraak impliciet voorbij aan de belangen van de PSV-supporters. FC Volendam moet PSV nu formeel melden dat er - voortvloeiend uit de vergunning die FC Volendam heeft - zondag een autocombi geldt voor fans van PSV.

Kaartverkoop wordt in gang gezet
Zowel de Supportersvereniging PSV als PSV, bij monde van commercieel directeur Marcel van den Bunder en Ger van Os, spreken van een teleurstellende uitspraak. Club en supportersvereniging geven echter aan dat zij de uitslag van de rechtsgang, waarvoor in deze kwestie is gekozen, voor dit moment te zullen respecteren. Na bestudering van het schriftelijke vonnis zullen de Supportersvereniging PSV en PSV zich beraden of en in hoeverre een dergelijke situatie in de toekomst valt te voorkomen. Beiden zijn van mening dat een eventuele boycot van de wedstrijd niets oplost, nu niet en niet in de toekomst. Bovendien wil het team van PSV de steun van haar supporters niet missen. Daarom is besloten om de kaartverkoop en de bijkomende voorwaarden nu met spoed ingang te zetten.

Laatst bijgewerkt : 3 feb 2009 - 21:51