Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Hartelijk welkom Fred Rutten

Hartelijk welkom Fred Rutten

Voorwoord van de voorzitter

9 mei 2009 - Door: DvG

Vandaag valt bij ieder lid van de Supportersvereniging PSV weer "De PSV Supporter" op de deurmat. In het clubblad schrijft de voorzitter, Ger van Os, iedere keer een voorwoord. Hieronder het voorwoord van het clubblad van mei 2009 (50e jaargang nummer 9).

Hartelijk welkom Fred Rutten

Een uitstekende zaak om Fred Rutten voor drie jaar aan te stellen als hoofdtrainer en coach. De beslissing van drie jaar terug wordt op deze manier alsnog gecorrigeerd. De trainerscarrousel, zes trainers in drie jaar, komt gelukkig ten einde. Wij wensen hem en zijn nog aan te stellen assistenten veel succes en daar waar het in ons vermogen ligt, veel ondersteuning van supporters tijdens de wedstrijden. Een wijs besluit van de directie en raad van commissarissen om Fred aan te stellen. Wij hopen dat hij ten opzichte van het voetbalgebeuren veel bevoegdheden heeft gekregen.

Er valt nog iets te corrigeren ten opzichte van drie jaar terug. Wij pleiten voor de zoveelste keer voor een terugkeer van Guus Hiddink maar dan als een voetbalgoeroe in de Raad van Commissarissen. Met zijn voetbalinzicht en zijn enorm netwerk kan Fred Rutten en PSV wederom toonaangevend zijn in Nederland en weer kans te maken om in de Champions League een redelijke rol gaan spelen. Er zal snel en efficiŽnt moeten worden gehandeld want Guus kan overal terecht maar zijn PSV hart zal gestreeld worden indien hij het verzoek krijgt om toe te treden tot de Raad van Commissarissen van PSV. Wij kunnen ons niet voorstellen dat er nog personen zijn die zijn eventuele benoeming zouden willen tegen houden, de Raad van Commissarissen is nu aan zet.

De sfeer tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was erg goed maar werd grandioos overklast door de ambiance en sfeer tijdens de wedstrijd tegen Ajax. De spandoeken door het hele stadion waren een lust om te zien. De ondersteuning tijdens de gehele wedstrijd was geweldig, een groot compliment aan het adres van alle supporters, wat een feest was het heerlijk om hierbij te zijn. De grote nederlaag van PSV in de Amsterdam Arena in 2008 werd groots goed gemaakt, Ajax werd overklast, juist in de beslissende fase van de competitie was er de spirit en werklust bij de selectie. De wedstrijd in Almelo tegen Heracles werd moeizaam maar wel gewonnen, heeft dat toch te maken met een kunstgrasveld?

Door nu de komende twee wedstrijden positief af te sluiten is PSV niet meer afhankelijk van anderen voor Europees voetbal, zeker nu niet omdat Twente en Heerenveen de bekerfinale gaan spelen. Of we nog kunnen stijgen op de ranglijst is afhankelijk van de twee nog resterende wedstrijden van PSV, Ajax en Twente. De achterstand op Twente en Ajax is inmiddels teruggebracht tot vijf c.q. vier punten, alles is nog mogelijk. Op het moment dat dit blad uit komt zal er mogelijk al meer duidelijk zijn.

Ger van Os

Deze column werd geschreven voor de wedstrijd PSV - NEC van 3 mei jl (red.)

Laatst bijgewerkt : 9 mei 2009 - 9:53