Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Voorzitter: UEFA Bestuur terecht op oorlogspad

Voorzitter: UEFA Bestuur terecht op oorlogspad

Voorwoord voorzitter in de PSV Supporter Oktober 2010

10 okt 2009 - Door: DvG

Onder de leiding van de grote UEFA-baas Michèl Platini zijn een aantal maatregelen aangekondigd die in 2012 moeten leiden tot het voorkomen van financiële ongelijkheid van voetballanden en clubs. De kosten en opbrengsten van een club zullen in verhouding met elkaar moeten staan. Het maken van enorme schulden is dan niet meer toegestaan, het aantal selectiespelers zal worden beperkt en de inkomsten van spelers moet in verhouding staan van de omzet. De bedoeling is om landen en clubs niet nog verder uit elkaar te laten groeien waardoor kleine landen en hun clubs beter kunnen functioneren ten opzichte van de grote clubs die, met clubeigenaren zoals bij onder andere Chelsea en Manchester City, alles opkopen waaronder jeugdspelers, om te voorkomen dat zij bij concurrenten tot “wasdom" komen. Voor Nederland en onder andere PSV is te hopen dat de plannen gerealiseerd kunnen worden.
Is de inzet van extra assistent scheidsrechters bij de Europa League wedstrijden een aanzet tot veranderingen in het beleid van de UEFA? De roep om onder andere camera’s te plaatsen op de doellijn en TV beelden te gebruiken bij dubieuze beslissingen zou een logisch gevolg kunnen zijn op de maatregel om zes officials aan te stellen voor een wedstrijd. De elektronische hulpmiddelen kunnen een club behoeden voor een grote financiële schade bij een menselijke fout, zeker nu er in Europa zoveel geld is gemoeid met internationale wedstrijden.
Ondertussen gaat het PSV goed. Roda JC werd na lange tijd weer verslagen en in De Kuip een klinkende overwinning behaald op aartsrivaal Feyenoord. Hoe we het wenden of keren de wedstrijden om de KNVB-beker kunnen PSV en haar supporters niet inspireren. De uitwedstrijd voor de volgende ronde, uit bij Roda JC, zal wellicht een andere uitwerking hebben bij spelers en supporters.
Tijdens de reis naar Rotterdam is door PSV opnieuw een flyer aan de supporters uitgereikt betreffende negatieve spreekkoren. PSV en de Supportersvereniging PSV is tegen elke vorm van discriminerende en kwetsende spreekkoren. Je kunt je club ook op een positieve manier ondersteunen wat gelukkig ook het uitgangspunt is van de PSV-supporter. Uitzondering was helaas vorig seizoen de wedstrijd tegen AZ, PSV moest een boete betalen en heeft een proeftijd aan haar broek.
Tenslotte nog dit, u kunt de datum van 15 januari 2010 in uw agenda noteren, op die avond zal het supportersfeest, in aanwezigheid van de volledige selectie, plaats vinden.
Ger van Os

Laatst bijgewerkt : 10 okt 2009 - 18:39