Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Visie van de Voorzitter oktober 2010

Visie van de Voorzitter oktober 2010

10 okt 2010 - Door: DvG

Beste Supporters.

De supporters van onze club worden de afgelopen weken op de proef gesteld. Slechte, onaantrekkelijke voetbalmomenten worden afgewisseld met geïnspireerd voetbal en succes.

Gelukkig blijven de supporters nog achter onze spelers en trainers staan, in het stadion laat een grote groep supporters haar club niet in de steek en blijft ze aanmoedigen. Toch moeten we ook begrip hebben voor de frustratie soms van veel supporters. Mensen betalen veel geld voor hun kaartjes, zeggen alle andere sociale verplichtingen af en gaan iedere keer weer optimistisch naar de Frederiklaan. Als onze club dan een keer niet wint maar met aanvallend voetbal en veel inzet gespeeld heeft, kunnen de meeste supporters dit accepteren. Als echter de inzet tegenvalt (of dit in ieder geval zo oogt) of PSV na een 1-0 voorsprong de punten weer lijkt te verdedigen door maar vooral geen tegengoal te krijgen, (die je natuurlijk juist dan met enige regelmaat in de laatste vijf minuten tegenkrijgt!!) voel je het gemor tussen de supporters. Zeker in thuiswedstrijden moet PSV al met 1-0 voorstaan voordat de wedstrijd begint en moet PSV vol voor de (ruime) overwinning gaan.

Toch hoop ik dat we als echte fans altijd achter de club blijven staan. Mopperen mag, na de wedstrijd, tijdens de wedstrijd past aanmoediging en sfeer. Dan tonen we ons een echte twaalfde man.

Afellay speelt de laatste weken erg goed. Het technisch vermogen druipt van deze speler af. We hopen dat Afellay en ook zijn zaakwaarnemers, zich blijft realiseren dat hij dit mede bereikt heeft door PSV. Al is clubliefde blijkbaar niet meer van deze tijd, we mogen van onze goedbetaalde profs wel verwachten dat ze alles doen wat in hun macht ligt om hun club beter te maken. In dit verband ligt er wat mij betreft toch een morele plicht bij Affelay naar PSV toe. Natuurlijk is het spel van transfers en contracten vergiftigd door te grote geldbedragen voor spelers, clubs en zaakwaarnemers. Dit haalt het slechtste bij mensen naar boven en trekt ook geldwolven aan die spelers en clubs maar al te graag “helpen". Misschien komt er nog een tijd waarin al deze begeleiders en makelaars gewoon net als andere consultants betaald worden per gewerkt uur. Dat mag een zeer goede vergoeding zijn en zelfs een klein percentage van een eventuele succesvolle transactie. Maar een normaler verband tussen prestatie en verdiensten zou, net als in de “gewone" maatschappij het voetbal ten goede komen. Echter, zolang de top van de voetbalwereld FIFA het slechte voorbeeld blijven geven, zal dit wel een illusie blijven.

Terug naar Afellay, wij hopen dat hij het PSV en daarmee haar supporters gunt om een terechte afkoopsom te kunnen realiseren bij een vertrek. Waarmee PSV weer voor vervanging kan zorgen. Het zou het vertrouwen van de supporters in het voetbal, de voetballers en alles wat daarom heen hangt, versterken.

Het doet ons goed dat steeds meer supporters de weg naar ons weten te vinden en dat de contacten die in het verleden gelegd zijn steeds concretere vormen beginnen aan te nemen. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt dit verhaal te realiseren en dat neemt positieve vormen aan! Volgende maand hopen wij dan ook de eerste 2 chapters bekend te gaan maken.

De samenwerkingsovereenkomst metWest Ambiance is inmiddels ondertekend en we gaan er vanuit dat ook zij een zeer positieve bijdrage zullen leveren bij de sfeeracties in het stadion.

Ook hebben we de afgelopen maand een paar positieve ontwikkelingen naar buiten kunnen brengen aangaande de combiregelingen. Het zijn elke keer kleine stappen maar het zijn wel stappen vooruit en daar gaat het om. Natuurlijk hopen we dat we de goede naam van de PSV-supporter waar kunnen maken en deze positieve uitstraling verder kunnen behouden. We hopen ook dat er daarmee nog meer versoepelingen bereikt kunnen worden aangaande de combiregelingen.

Met voetbalgroet,

Rob van den Akker
rob@supver-psv.nl

De visie van de voorzitter is eerder verschenen in ons magazine "De PSV Supporter" van deze maand

Laatst bijgewerkt : 10 okt 2010 - 20:55