Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Landelijk overleg voetbalsupporters

Landelijk overleg voetbalsupporters

10 dec 2010 - Door: DvG

Op donderdag 9 december jongstleden heeft er een overleg plaatsgevonden met een aantal supportersverenigingen van andere clubs. Aanwezig bij dit overleg waren PSV, NAC, Feyenoord, De Graafschap, NEC, FC Utrecht en Ajax.

Doel van dit overleg was om te kijken of de supportersverenigingen weer op één of andere manier kunnen komen tot een landelijke samenwerking. Het blijkt steeds vaker dat de stem van de voetbalsupporter landelijk niet meer gehoord wordt. Men praat wel over ons, maar niet met ons.

Zeker met de nieuwe voetbalwet zou je verwachten dat belemmerende maatregelen voor de goedwillende voetballiefhebber tot het verleden zouden gaan horen. Maar tot op dit moment blijkt niets minder waar!

Reden genoeg om te kijken of we weer tot een samenwerking om zodoende ook de landelijke belangen van de voetballiefhebbers te kunnen gaan behartigen.

Als speerpunten hebben de supportersverenigingen benoemd:


  • Het delen van kennis en ervaring tussen te verenigingen
  • Meer vrijheid voor de voetballiefhebber, zoals het afschaffen van de clubcard
  • De combi-problematiek


De gesprekken zijn nog in een heel pril stadium en we moeten nog kijken hoe het verder vorm gaat krijgen. Het is de bedoeling dat er steeds meer supportersverenigingen zich gaan aansluiten bij dit overleg.

Mochten er op dit gebied weer ontwikkelingen zijn, dan horen jullie van ons.

Laatst bijgewerkt : 10 dec 2010 - 19:27