Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Erik Pieters verlengt contract tot zomer 2014

Erik Pieters verlengt contract tot zomer 2014

28 feb 2011 - Bron: PSV Media - Door: ST
Pieters

PSV heeft het contract van Erik Pieters opengebroken en verlengd tot de zomer van 2014. Maandagmiddag is de nieuwe verbintenis ondertekend in het Philips Stadion.

Pieters: “Belangrijk dat het gevoel goed was"
Pieters (22) speelt sinds 2008 voor PSV en brak in die periode door als international. De linksback heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem nog twee jaar langer aan PSV verbindt. Zijn oorspronkelijke verbintenis liep tot en met 2012. “Voor mij was het belangrijk dat het gevoel goed was en dat er waardering sprak uit het contract dat werd aangeboden. Dat is zeer zeker het geval", aldus Pieters tegenover PSV TV. Voordat de verdediger naar PSV kwam, voetbalde hij twee seizoenen in de Eredivisie voor FC Utrecht. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen bij PSV en het Nederlands elftal. Dit seizoen heb ik vrij weinig gemist, dat zegt ook wat over mijn ontwikkeling. Eerst wil ik echter kampioen worden met PSV, dat is de belangrijkste doelstelling nu", aldus Pieters.

Brands: “Hij is een vaste waarde"
Technisch manager Marcel Brands is blij dat de club het contract van Pieters heeft kunnen verlengen. “Hij is een vaste waarde, een zekerheid in het elftal. Een Nederlands international en dat moet je ook koesteren. Bovendien is Erik een positieve jongen in de groep en spreekt hij aan bij het publiek. Hij is jong naar ons gekomen en heeft zich goed ontwikkeld. Dit zijn jongens die je daarom graag langer aan je wilt binden", zei Brands tegen PSV TV. Maandag tekenden beiden het nieuwe contract en werd er samen met het management van Pieters een toost uitgebracht in de werkkamer van algemeen directeur Tiny Sanders. Pieters kreeg als cadeautje een fraaie actiefoto van zijn competitiedebuut in het tenue van PSV.

Enige PSV’er dit seizoen alle wedstrijden in actie
Pieters is dit seizoen de enige PSV-speler die in 39 van de 39 officiële wedstrijden in actie is gekomen. In 25 competitieduels tot nu toe stond hij 25 keer in de basis. In de KNVB beker speelde hij in vier van de vier wedstrijden, waarvan twee keer als basisspeler. In Europees verband kwam hij als enige PSV‟er in tien van de tien wedstrijden tot nu toe als basisspeler in actie. In totaal heeft Pieters zes A-interlands op zijn naam. Voorheen was hij onder meer aanvoerder van Jong Oranje.

Laatst bijgewerkt : 28 feb 2011 - 14:36