Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Van de Supportersmanager

Van de Supportersmanager

15 mrt 2011 - Door: DvG

Er is weer veel gebeurd de afgelopen weken! We staan bovenaan, zitten nog in de Europa League,
hebben de meeste goals van de Eredivisie en het kampioenschap is nog zeker binnen handbereik.
Toch wordt er veel gemopperd door onze supporters. zijn we te verwend geraakt? wat is de echte onvrede?


Daarom is de Supportersvereniging PSV gestart met een invntarisatie van die punten die het meest leven bij onze
supporters op dit moment. Wij denken dat deze signalen niet van tafel geschoven moeten worden. Maar tegelijkertijd moeten we op voorhand ook geen schuldigen aanwijzen. Laten we eerst eens de hand in eigen boezem steken en ervoor zorgen dat ons, de PSV supporters, niks te verwijten valt. We hebben
op onze website een onderzoekje (komt later vandaag online red.) staan waarvan we hopen dat
iedereen die wil invullen. Nog 3 maanden en dan is de competitie voorbij, laten we het team van Rutten steunen, de fluitconcerten achterwege laten, onze jongens naar de overwinning schreeuwen en ervan uitgaan dat we thuis tegen Vitesse de landstitel weer binnenslepen!

Lille, donderdag 1 februari 2011, wat een leuk dagje moest worden…..

Donderdagochtend om 08.00 vertrokken we vol goede moed met de bussen naar Lille. De dag begon gezellig, het weer was prima en de sfeer was goed. Op de place Generale du Gaulle werden een paar ballen in beslag genomen door de politie maar ook dat ging allemaal heel gemoedelijk. Om 17.45 uur sloeg de vlam in de pan. Zonder dat we in de gaten hadden wat er gebeurde vlogen de traangasgranaten ons om de oren.

Achteraf waren er, met name, Belgische (zogenaamde) fans, die meende spullen naar de politie te moeten gooien. Deze personen verknalden een leuke middag. Het waren er maar een paar maar gaf de politie de gelegenheid waar ze de hele dag op loerde. Het leek erop alsof alle supporters het stempel “crimineel” kregen en werden alle kanten opgejaagd. Tijdens het helpen van supporters die last hadden van het traangas werden we teruggefloten, soms met harde hand. De Franse politie kon de “echte” fans er niet meer tussenuit halen. Het optreden was in onze ogen buitenproportioneel. Tijdens het binnenlopen van het stadion was de overdreven strenge houding van de Franse politie nog steeds te merken. Mensen zijn opgepakt voor dingen waar je in Nederland geen waarschuwing voor krijgt. Gelukkig kunnen we terugkijken op een wedstrijd die met 2-2 werd afgesloten. De gemoedelijke thuiswedstrijd in een zeer sfeervol stadion hebben we gewonnen met 3-1, Glasgow here we come!

Chapters

Naast de bestaande chapters Limburg en West-Brabant heten we ook de volgende chapters welkom: Belgium, Randstad en East-Light. We hopen dat fans zich allemaal aansluiten bij het chapter in hun regio.

Wil je meer weten, schrijf naar info@supver-psv.nl

Met een “echte” fan groet,
Etienne van Herp
etienne@supver-psv.nl

Laatst bijgewerkt : 15 mrt 2011 - 10:33