Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Reddingsplan PSV kan door gaan

Reddingsplan PSV kan door gaan

24 jun 2011 - Bron: Omroep Brabant - Door: ST

Omroep Brabant meldt dat CDA en D66 in Eindhoven het plan van de gemeente steunen om de grond onder het PSV-stadion te kopen. Met de steun van deze partijen is er in de gemeenteraad een meerderheid voor het plan en kan het doorgaan.

CDA en D66 hebben het voorstel door drie wijze mannen laten bekijken. Die komen tot de conclusie dat de aankoop van de grond voor 48 miljoen euro economisch en sociaal maatschappelijk verantwoord is. Bovendien schrijven de drie in hun brief dat de gemeente maar een beperkt en beheersbaar financieel risico loopt.

CDA en D66 hebben zojuist een toelichting gegeven. Volgens de partijen hebben de onderzoekers Hommen, Braks en Koedijk veel tijd en energie in hun advies gestoken. Ze hebben alle stukken bestudeerd en zijn drie keer bij elkaar geweest. Ze hebben ook gesprekken gevoerd met de gemeente, PSV en externe partijen.

De conclusie die de drie hebben getrokken is voor CDA en D66 aanleiding in te stemmen met de steun aan PSV. Alleen als er amendementen op het voorstel worden aangenomen die het drastisch veranderen behouden de partijen zich het recht voor alsnog tegen te stemmen. Dat zullen de partijen ook doen als blijkt dat de deal indruist tegen Europese regels.

Bestuursvoorzitter van ING, Jan Hommen, gepensioneerd CDA-politicus Gerrit Braks en hoogleraar Kees Koedijk hebben de voorgenomen PSV-deal onderzocht.

Dinsdagavond beslist de gemeenteraad over het steunplan voor PSV. GroenLinks, Trots op Nederland, SP en Leefbaar Eindhoven zijn tegen het voorstel. Een meerderheid van VVD en LPF is voorstander.

Laatst bijgewerkt : 24 jun 2011 - 14:10