Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Wedstrijdverslag SV Ried- PSV

Wedstrijdverslag SV Ried- PSV

Ergens in Oostenrijk...

31 aug 2011 - Door: Chris

Door: Sarah Toering

We gingen er vanuit dat we met de supporters vereniging de reis naar Ried zouden maken, maar helaas door te weinig animo werd de busreis geannuleerd. Binnen ander halve dag moest dus eigen vervoer worden geregeld, Dat betekende: Nog een hotel zien te boeken, Soort van reis schema hoelaat we precies ‘aan zouden rijden’.. Al met al was alles nog net precies op tijd geregeld, en konden we gaan uitkijken naar een reisje naar Oostenrijk..

Vertrektijd: 04:15uur vertrekken vanuit Boxtel daar de medereizigers ophalen Bas, Martin, Hans en Michael, Tray’s energie drank in de kofferpak, Dozen met abrikozen snoepjes en banaantjes, Nou qua ‘ongezondheid’ zat het dit reisje dus wel goed! Onderweg naar een onbemande tankstation was op de navigatie te zien dat die niet verder liep dan Nederland, Dus vertrektijd werd een uurtje later omdat we terug moesten om een goed werkende navigatie te halen..

Daarna kon de reis echt gaan beginnen op naar Oostenrijk naar het plaatsje: Ried in Immkreis voor de EuropaLeague wedstrijd: SV Ried- PSV Na ongeveer 14uur (inc. Stops etc) kwamen we aan bij het stadion van SV Ried, Te vergelijken met het stadion van RKC en Excelsior, Na wat foto’s te hebben gemaakt vertrokken we naar de ‘stad’ Na 1 straat te hebben uitgelopen hadden we de stad gehad en schoven we aan bij de andere mee gereisde PSVers, Niet veel later die avond gingen we een hapje eten gek genoeg was er in dit kleine ‘stadje’ wel een Mac Donalds te vinden dus die keuze ‘wat gaan we eten’ was TE gemakkelijk Daarna was het een zoektocht in de te drukke stad om bij het stadion te komen.. 19:30uur mochten we dan het kaartje omwisselen en konden we in de drukte proberen een plaatsje te vinden in het Keine Sorgen stadion.. Natuurlijk werd mijn aandacht meteen gevestigd op Erik Pieters.. (moest ik even melden ;)) De wedstrijd begon, Daar kunnen we kort over zijn: Het was niet best (dan houden we het nog netjes) Na 14uur reizen met nog ongeveer 50 PSV supporters namen maar liefst 3 spelers de moeite om ons te komen bedanken: Erik Pieters, Abel Tamata en Michael Verkoelen (die zijn debuut maakte) de andere waren er als ‘hazewindhonden’ vandoor, Belachelijk!, Nadat we wat op adem waren gekomen besloten we gewoon richting de spelersbus tegaan, Want ja we reizen met ze alle overal PSV achterna, En is het dan teveel moeite om de supporters waar dan ook te bedanken? (nee toch?)

Na wat wachten kwam Khalid Sinouh op ons afgelopen (Toffe gozer!) maakte een praatje met ons, En vond het bijzonder dat we de trip per auto hadden afgelegd maar het geweldig vond dat er supporters waren, Dries Mertens was geblesseerd uitgevallen maar ook die kwam ons bedanken ‘sorry gasten!’ en natuurlijk DE held Erik Pieters die het niet meer dan normaal vond om de supporters te komen bedanken ‘Jullie reizen ons toch ook achter na dan is het niet meer dan normaal’ Nadat alle spelers waren ingestapt besloten wij ook Ried en Oostenrijk te gaan verlaten, Op naar het hotel in Munchen, Na een aantal kilometers kwamen we echt op een onoverzichterlijke weg uit geen lantaarnpaal te bekennen helemaal niets ongelofelijk donker ook met je groot licht aan was er gewoon weg niet te rijden, Maargoed rond 02:30uur kwamen we dan aan bij het hotel in Munchen, Iedereen was aardig gesloopt en kon maar aan 1 ding denken: SLAPEN! het was zelfs zo erg, dat een bepaald iemand tanden ging poetsen en daarna in slaap is gevallen en rond 7uur wakker werd door een raar geluid.. na enige zoektocht werd het gevonden de kraan had heel de nacht gelopen.. (slim zou diegene blond zijn geweest?)

De volgende ochtend om 10uur mooie tijd hervatte we de reis naar Nederland.. Maar toen op de A61 ging er opeens een lampje op het dashboard branden, Geen goed teken boekje erbij gepakt en daar stond in: Zodra het lampje onder het rijden gaat branden auto naar de kant rijden en hulp bellen! ‘Tjha lekker! Sta je dan in Duitsland, Na wat telefoontjes naar de ANWB die ons niet konden helpen belandde we bij de ADAC, Martin probeerde deze duitse vrouw uit te leggen dat we met pech langs de A61 stonden maar deze vrouw was niet zo hoe zullen we het zeggen; Niet zo snugger om ons te begrijpen.. Maar zou iemand langs sturen (tussen 17:30/18:00uur) dus we hadden de veiligheids hesjes maar aangedaan, Is immers verplicht in Duitsland en hebben er toen maar het beste van gemaakt een potje voetbal met een pot gel!

Niet veel later kwam de ADAC aangereden, Vriendelijke man en begreep dat onze Duits alles behalve echt goed was en sprak zoveel als hij kon in het Engels! (netjes!) Maar leg deze man dan maar eens uit dat je denkt dat je V-snaar is gebroken, Dat lukt niet dus dan maar smsen en dan krijg je: Dat is een Kielreppenriem! (Owwja logisch!) De man van ADAC nam een kijken, Nein! Dat was het dus niet Daar kwam een apparaatje te voorschijn en ja hoor het probleem was gevonden: De dinamo van de auto was kapot, Na een meting was te zien dat we maximaal nog 2uur konden rijden, Er werd dus besloten de auto naar de Opel dealer Honrath te rijden in Bad Kreuznach! Naja ok het zal wel, De stuurbekrachtiging was ook weggevallen dus het leek wel dat ik met een truck achter de ADAC aanreed naar de dealer. Eerst bracht de ADAC ons naar een hotel in Bretzenheim het zelfde als Bad Kreuznach nog nooit van gehoord maar goed, Daar waren nog kamers vrij waar we konden blijven slapen, Bas en Martin besloten om bij mij in Duitsland te blijven Hans en Michael wilde gewoon het liefst naar huis, Die werden later die avond opgehaald..

Dan stond mij nog 1 klus te wachten de ‘truck’ auto naar de Opel dealer te rijden het was zo’n 3km rijden het zweet stond op me voorhoofd omdat je gewoon niet weet wat je auto wel en niet wil/kan doen aangekomen bij de dealer auto neergezet en de man van de ADAC bracht mij netjes terug naar Bretzenheim, Aangekomen bij het hotel: ‘Grune Baum’ besloten we ergens een hapje te gaan eten.. Dat werd pizzaria: Calimero, Onder het eten werden er foute en domme grappen gemaakt maar werd erg gewaardeerd door het personeel en de overige gasten, Personeel was overigens erg aardig! Na het eten moesten we terug naar het hotel want de broer en vader van Hans waren in de buurt.. Hans en Michael gingen richting Nederland en wij besloten het hotel maar op te zoeken, Wat te drinken en dan maar te gaan slapen, Zaterdagochtend ging het wekkertje alweer erg vroeg omdat we om 08uur bij de Opel dealer moesten staan om me Opeltje te laten maken.. Keurig netjes was de taxi geregeld door het hotel en 08:01uur stonden wij bij de dealer, Het onderdeel was daar niet op voorraad dus om 09:00uur zou de manager de andere dealers gaan bellen, Als wij zouden zorgen dat we rond 11:30uur weer terug waren zouden we te horen krijgen hoe en wat, Een medewerker van Opel Honrath bracht ons netjes naar het centrum om even wat tijd vol te maken, Aangekomen in het centrum maar even gaan ontbijten met een broodje kaas en een cola-Redbull etc op een pleintje midden in het hartje van Bad Kreuznach,

Na wat geshop in een euro winkel besloten we om eerder terug te gaan naar de dealer, Want kon die vandaag gemaakt worden? Het antwoord was: JA! Nog geen 10 minuten na aankomst werd ons gemeld dat de auto bijna klaar was en we terug konden naar Nederland! Proefrit was prima, Dan stond er nog 1ding te doen betalen en daarna konden we eindelijk terug naar huis!! (Sarah) Schumacher mocht en kon de weg weer op!

Het was een EuropaLeague duel die we op deze manier niet meer zullen mee maken toch?! maar ondanks alles was het een super reisje, Het heeft ‘iets’ meer gekost (energie, geduld etc) maar het had ook veel slechter kunnen aflopen! Ben blij dat we er met ze 5en gewoon het beste van hebben gemaakt en dat dit het ergste was!

Bas en Martin, Bedankt!
Hans en Michael jullie ook bedankt voor de gezelligheid!
- EuropaLeague reisje naar Ried is er 1 die we niet snel vergeten!

Guten Tag!

Laatst bijgewerkt : 31 aug 2011 - 11:36