Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV - FC Utrecht in teken van KWF Kankerbestrijding

PSV - FC Utrecht in teken van KWF Kankerbestrijding

14 okt 2011 - Door: ST

De wedstrijd PSV - FC Utrecht, die komende zaterdag gespeeld wordt, staat in het teken van de strijd tegen kanker. PSV is evenals FC Utrecht maatschappelijk partner van KWF Kankerbestrijding. In het kader van de campagne ‘Sta op tegen Kanker’ van KWF Kankerbestrijding zullen er gedurende de dag diverse activiteiten plaatsvinden.

Collecte
Bij de ingangen van het Philips Stadion wordt er gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van deze collecte gaat naar het door PSV geadopteerde onderzoek van professor Rob Pieters. Hij onderzoekt de behandelmethode voor kinderen met acute lymfatische leukemie en is werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Zichtbaarheid
Op de boarding zal bij de wedstrijd KWF veelvuldig te zien zijn. Zo stelt Menzis als maatschappelijk partner van PSV haar sponsoruitingen bij deze wedstrijd ter beschikking aan KWF. Voor aanvang van de wedstrijd gaan beide teams ook op de foto achter een groot spandoek met daarop de ‘Sta op tegen Kanker’ boodschap. Eveneens zullen de kinderen die de spelers bij opkomst begeleiden een KWF-shirt dragen met daarop de ‘Sta op tegen Kanker’-uiting.

Samenwerking
PSV is sinds september 2005 maatschappelijk partner van KWF Kankerbestrijding en heeft het onderzoeksproject ‘EMCR 2007-3718’ van professor Pieters geadopteerd. In 20% van de gevallen van kinderkanker slaat de behandelmethode niet aan. Om de oorzaak daarvan te achterhalen en zo mogelijke te verhelpen is een onderzoekstraject in gang gezet, dat loopt tot 2012.

In de loop der jaren zijn er ook al diverse activiteiten georganiseerd met medewerking van PSV-spelers, PSV-sponsoren en leden van de PSV Phoxy Club.

Laatst bijgewerkt : 14 okt 2011 - 11:32