Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Supporters eisen vertrek Fred Rutten

Supporters eisen vertrek Fred Rutten

11 mrt 2012
Fred Rutten

EINDHOVEN- Na de drie nederlagen op rij in een tijdsbestek van een week stond er bij terugkeer van de PSV-selectie op de Herdgang een onaangename verrassing te wachten. Een groep van ongeveer honderdvijftig supporters stond gereed om verhaal te halen bij de selectie, maar bovenal bij de trainer. Nadat ze zich voor de bus schaarden op de Oirschotsedijk en de spelers een voor een naar buiten kwamen nam Kevin Strootman het woord. Hij stond daarbij in een lastig parket, met een groep boze supporters voor zich, maar de supporters konden zijn poging duidelijk waarderen.

Door: Noël van de Laar

Dat uitgerekend Kevin Strootman het woord nam lag daarentegen wel gevoelig bij de fans, omdat ze van mening zijn dat het de taak van de aanvoerder is om supporters in moeilijke tijden te woord te staan als zij daar om vragen. Toivonen hield zich duidelijk wat op de achtergrond vanwege de taalbarrière, waardoor de fans nog bozer werden. Strootman nam het daarom op voor de Zweed en bood vervolgens zijn excuses aan voor het vertoonde spel en het gebrek aan inzet. Dit stemde de supporters allerminst tevreden omdat zij met name kwamen om verhaal te halen bij Fred Rutten die voor het derde achtereenvolgende jaar langs de landstitel lijkt te gaan grijpen. Mede daarom scandeerden de supporters om zijn ontslag. Nadat vrijwel alle spelers zich buiten meldden kwam ook na een half uur de trainer naar buiten.

Hij gaf daarbij aan dat hij, net als de supporters, diep teleurgesteld is door de ontwikkelingen van verleden week. Duidelijk blijft natuurlijk dat de trainer een vakmens is en dag en nacht bezig is met het wel en wee van PSV. Het blijft daarbij pijnlijk dat het keer op keer mis blijft gaan in de tweede seizoenshelft. Rutten nam daarvoor wel alle verantwoordelijkheid op zich en gaf dan ook aan dat hij de ‘eindverantwoordelijke’ is. Hij gaf daarbij aan dat hij samen met Marcel Brands een selectie samengesteld heeft waarvan hij dacht dat die ‘kampioenswaardig’ zou moeten zijn. Naar verluidt is er morgen een intern bestuursoverleg aangekondigd en is er uit diverse bronnen vernomen dat er een persconferentie komt waarin meer duidelijkheid moet komen over de toekomst van de trainer bij PSV. To be continued.

Laatst bijgewerkt : 11 mrt 2012 - 20:07