Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: PSV Straat

Blog van Harrie: PSV Straat

24 okt 2012 - Door: Harrie Timmermans

Eind juni werd ik ge´nterviewd door Paul Post van Omroep Brabant over ons idee om een straat naar PSV te vernoemen in het jaar dat onze club 100 jaar bestaat. Een idee wat veel bijval kreeg. Snel stuurden we een brief naar de gemeente waarin we vroegen om medewerking.

Je zou denken dat we per kerende post een brief terug kregen met als strekking: Goed idee! Gaan we doen, bedankt voor het meedenken. Helaas. Op 23 oktober kregen we antwoord vanuit de gemeente. Er bestaat een heuse commissie die zich moet buigen over dergelijke verzoeken: de Commissie voor de Straatnaamgeving. En die commissie was onverbiddelijk: nee.

Het verzoek "past niet binnen de kaders" die de commissie hanteert. Dat kan ik snappen. Kaders zijn vaak algemeen geformuleerd en zijn niet toegespitst op een gebeurtenis die maar eens in de honderd jaar plaats vindt. Een PSV-straat zou ook niet passen "binnen het betreffende thema" en zou er "geen straat beschikbaar zijn". Tot slot werd als reden aangedragen dat een dergelijk straatnaambordje erg gewild is voor verzamelaars en derhalve "niet duurzaam" is.

Poeh! De commissie heeft er werk van gemaakt. Maar dat is nog geen reden om het boek te sluiten. Er is alle aanleiding om een goed gesprek aan te gaan met de commissie. Er is namelijk best het een en ander in te brengen tegen de genoemde argumenten. Daarnaast gaat het niet alleen om het strikt toepassen van regeltjes maar ook over emotie: passie en trots op onze club. Wel een Ajax-laan en geen draagvlak voor een PSV-straat? Dat gaat er bij ons niet in.

Laatst bijgewerkt : 29 okt 2012 - 8:39