Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Jan Louwers

Blog van Harrie: Jan Louwers

6 nov 2012 - Door: Harrie Timmermans

Woensdag neemt Eindhoven afscheid van Jan Louwers. Het is maar weinig mensen gegund om al bij leven een legende genoemd te worden. Jan was de uitzondering. In 1997 werd het stadion van FC Eindhoven naar hem vernoemd. Een unicum. Zijn verdiensten als voetballer van zowel Eindhoven als PSV waren debet aan dit eerbetoon.

Ik heb het voorrecht gehad om Jan een aantal jaren geleden te hebben leren kennen. Ik was toen secretaris van de stichting 100 jaar Frits Philips. Jan was bestuurslid van de stichting samen met zijn goede vriend Harry van Raaij. Met z'n tweeen openden ze vele deuren en zorgden ze er voor dat het benodigde geld binnen stroomde.

Een maand of twee geleden kreeg ik een telefoontje van Jan. Hij was toen al geruime tijd ziek. "Ge moet me helpen", was zijn boodschap. Vervolgens deed hij de achtergrond van zijn verzoek uit de doeken. Ik ben er uiteraard mee aan de slag gegaan. Jan kon je moeilijk iets weigeren.

Wat indruk op me maakte was de manmoedige wijze waarop hij omging met zijn naderende einde. En dat hij tot het laatst bezig was om iets voor anderen te doen. Zijn vraag ging niet over hemzelf maar over iemand uit zijn omgeving. "Ik heb niet zo lang meer maar diegene heeft nog een leven voor zich". Een grote meneer is niet meer.

Laatst bijgewerkt : 6 nov 2012 - 8:35