Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Calimero
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Blog van Harrie: Calimero

6 dec 2012 - Door: Harrie Timmermans

De afgelopen week bespeurde ik een trend dat oud-medewerkers zich kritisch uitlieten over onze club. Willy en Rene hadden het over een "zwarte kerst". Waterreus verweet de directie dat ze "geen visie" hebben. En Rene van der Gijp had het over "Calimero"-gedrag bij de spelers.

Nou leven we in een vrij land. Iedereen mag zeggen wat hij wil. Dat is nou vrijheid van meningsuiting. Maar het voelt toch een beetje vervelend. De hand die ze gevoed heeft, krijgt een tik op de vingers.

Ergens heeft Van der Gijp gelijk als hij in het AD schrijft dat "provinciaal uit is". Mee eens. PSV is ook helemaal niet provinciaals. Hoeveel supporters hebben wij nou in Bergen op Zoom? Of in Breda? Heel weinig. Provinciaal is te veel eer. We zijn veel kleiner: lokaal met een regionale rand.

Maar daar is helemaal niks mis mee. Daar zeuren we niet over. Als we dat wel zouden doen, zouden we inderdaad Calimero zijn. Als we dan toch ergens mee vergeleken willen worden is het met Asterix en Obelix. Die Galliers waren met weinig. Klein maar slim. Ze gingen volledig uit van eigen kracht. En versloegen een overmacht aan Romeinen.

Laatst bijgewerkt : 6 dec 2012 - 11:54