Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Klimaat

Blog van Harrie: Klimaat

16 jan 2013 - Door: Harrie Timmermans

Dat het erg heet was in Thailand, dat weten we onderhand wel. Dat het vervolgens in Nederland koud was, is ook geen nieuws om van achterover te slaan. Of toch wel?

Bijna alle kranten komen met verhalen over de invloed van het klimaat op sporters. Het AD heeft het er zelfs over dat het klimaat wel eens beslissend zou kunnen worden in de klassieker tussen Ajax en Feyenoord.. Ajax zat in Rio en dat was heter dan de Spaanse zon waar Feyenoord vertoefde. Ook onze jongens zouden hebben gerild van de kou.

Het lijkt er bijna op dat er op voorhand excuses worden gecreeerd voor het geval dat het fout gaat. Wat een flauwekul. Je kunt merken dat het komkommertijd is.

Wie een beetje de historie van PSV kent, weet dat in de gouden jaren tachtig menig trainingskamp werd afgewerkt in een ver en warm land. Bij mij staat te foto scherp op het netvlies van Eric Gerets en Moeder Theresa. Ook in het Hiddink-tijdperk werd erop uit getrokken. En in het gouden jaar 1988 ging PSV zelfs zaalvoetballen (hoezo blessuregevoelig?) in Munchen. Aanvoerder Gerets zei dat daar het bewustzijn ontstond dat PSV dat seizoen onverslaanbaar was. Dus niet zeuren over trainingskampen, maar de kicksen aantrekken en het veld opgaan met een instelling waaruit het "heilige moeten" blijkt om dit jaar kampiopen te worden.

Laatst bijgewerkt : 16 jan 2013 - 11:26