Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Wisselwerking

Blog van Harrie: Wisselwerking

17 feb 2013 - Door: Harrie Timmermans

Voor wie in statistieken gelooft, was de wedstrijd tegen FC Utrecht niet meer dan een formaliteit. Sinds 1980 werd namelijk in competitieverband niet meer verloren in een thuiswedstrijd. Appeltje eitje?

Ik las het maar geloofde het niet. Ergens diep weggestopt zat toch echt de herinnering aan een dramatische nederlaag in het Philips Stadion. Na enig zoeken kwam ik er achter: in 1985 ging Utrecht er inderdaad met de volle buit vandoor. Niet voor de competttie maar in de halve finale van de KNVB-beker.

Het werd zaterdag allesbehalve een formaliteit. Utrecht verkocht zijn huid duur en kwam brutaal op voorsprong. Er werd niks kado gedaan en gestreden voor elke meter. Jan Wouters zal genoten hebben.

Dat geld ook voor de PSV supporters. Het was niet allemaal even goed wat we zagen, maar er was passie en strijd. En een heerlijke wisselwerking tussen ploeg en publiek. Toen de ploeg het laatste kwartier zwaar in de verdrukking kwam, ging het publiek niet stilletjes zitten nagelbijten, maar werd de ploeg naar het einde geschreeuwd.

Laatst bijgewerkt : 17 feb 2013 - 18:37