Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Twee maten (2)

Blog van Harrie: Twee maten (2)

1 mrt 2013 - Door: Harrie Timmermans

Eerder deze week had ik het over het meten met twee maten door de aanklager betaald voetbal. Naast bijval kreeg ik ook kritische reacties. Iemand stuurde me een mailtje waarin hij me verweet achter elke boom een vijand te zien. "Typisch PSV" voegde hij er nog vinnig aan toe.

Zie ik spoken? Wellicht. Maar het wordt me ook niet makkelijk gemaakt. Neem nou de reactie van de bond op de wedstrijd AZ-PSV waarbij de Alkmaarders mogelijk belang hebben bij een goed resultaat van PSV. De bond geeft aan de situatie te betreuren en dat ze de zaak al meerdere keren hebben aangekaart bij de UEFA en dat ze dat opnieuw zullen doen. Met andere woorden: we willen het aanpakken.

Daar is best wat voor te zeggen. Het is ook een beetje raar als een ploeg opzettelijk gaat verliezen omdat ze daar beter van worden. Ik heb vervolgens wel even gecheckt wat de reactie van de KNVB was toen Heerenveen een belang had bij verliezen van Feyenoord. Wat prompt ook gebeurde. De bond liet toen weten dat het vreemd was "maar het is inherent aan het systeem. het is even niet anders". Met andere woorden: niet zeuren.

Dezelfde situatie, dezelfde bond, maar een volstrekt andere reactie. En dan mag ik niet zeggen dat er in Zeist met twee maten wordt gemeten?

Laatst bijgewerkt : 1 mrt 2013 - 8:21