Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Van Bommel

Blog van Harrie: Van Bommel

4 mrt 2013 - Door: Harrie Timmermans

Ik ben fan van Mark van Bommel. Ik bevind me overigens in goed gezelschap want onze burgemeester is ook fan van hem. Tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht was ze mijn gast. Na afloop van de wedstrijd stonden we samen in de catacomben te wachten op twee spelers die mee zouden gaan naar het supportershome.

In de gang was het een drukte van belang. Eredivisie Live, Omroep Brabant, PSV TV, NOS, allemaal probeerden ze een speler voor de camera te krijgen. Van Bommel werkte geduldig het rijtje af. Als een echte aanvoerder. Hij maakte ook nog tijd voor een praatje met ons. Hij feliciteerde ons zelfs met de overwinning. Zijn overwinning.

Zondagavond was Van Bommel een heel uur te gast bij Johan Derksen. Veel mensen hebben een hekel aan Derksen. Ik niet. In elke branche heb je iemand nodig die als een soort nar de kat de bel aanbindt. In de voetballerij is hij dat. Het werd mooie televisie. Zonder tijdsdruk kun je ook verder komen dan een verzameling onleliners. Zijn hele loopbaan tot nu toe werd doorgenomen. Een Limburgs manneke die het toch maar mooi schopt tot de wereldtop. En daarbij confrontaties niet uit de weg ging als hij vond dat hem onrecht werd aangedaan. Marco van Basten en Louis van Gaal kunnen er over meepraten.

Mooie televisie werd prachtige televisie toen Derksen het WK 2010 aansneed en beelden liet zien van de kans van Arjen Robben in de finale tegen Spanje. Je zag Van Bommel letterlijk onpasselijk worden. Het was voor het eerst dat hij dit fragment terug zag. Al die tijd had hij er niet naar kunnen kijken. En dan nu deze confrontatie. Hij werd er geŽmotioneerd van. Ik ook.

Laatst bijgewerkt : 4 mrt 2013 - 15:00