Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Vertild

Blog van Harrie: Vertild

20 mei 2013 - Door: Harrie Timmermans

De laatste werkdag van Dick Advocaat zit er op. Afgelopen vrijdag zat hij voor het laatst op de bank tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Gemert. Daarvoor was hij nog te gast bij FC Onder Ons van Omroep Brabant, gepresenteerd door Paul Post.

Ik vond het sportief van Advocaat dat hij daar afscheid kwam nemen. Hij en Paul Post vochten namelijk flink wat robbertjes uit voor de camera. Post schuwde nooit om de kritische vragen te stellen die hoorden bij het dramatische verloop van het seizoen en Advocaat ergerde zich daar soms flink aan. Het leverde boeiende televisie op.

Advocaat was openhartig tijdens het interview zonder daarbij met modder te gooien. Het beeld wat hij opriep was dat van iemand die zich duidelijk vertild heeft aan de klus. En dat hij daar eigenlijk al heel snel achter kwam. Naar buiten toe bleef hij achter zijn spelers staan maar intern heeft hij meermaals gepleit voor versterkingen.

Die kreeg hij niet van de directie en de Raad van Commissarissen. Met een volledig mislukte tweede seizoenshelft als triest gevolg. Advocaat bleef chique toen hij de vraag kreeg of misschien Peter Swinkels de belangrijkste oorzaak was van het mislopen van de schaal. Diep in zijn hart dacht hij misschien anders over. Het citaat: "Onder Harry van Raaij was altijd wel wat mogelijk", sprak boekdelen. Het ga je goed trainer.

Laatst bijgewerkt : 20 mei 2013 - 23:03