Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Heerenveen

Blog van Harrie: Heerenveen

31 mei 2013 - Door: Harrie Timmermans

Het seizoen is ten einde. Er zijn her en der nog wat (jeugd) internationals onderweg en de geruchtenmachine over mogelijke transfers draait ook gewoon door. Maar voor het overige is het rustig. Komkommertijd. Zo rustig als het bij ons is momenteel, zo onrustig is het bij SC Heerenveen.

De huidige directievoorzitter Robert Veenstra heeft het bij veel Friezen helemaal verbruikt. Eerst was er al de ondernemingsraad die hem beschuldigde van het voeren van een schrikbewind. Daarna kwam hij keihard in aanvaring clubicoon Riemer van der Velde. En als klap op de vuurpijl hebben onze collega's van de supportersvereniging van Heerenveen het vertrouwen opgezegd in de directie.

Dat is een drastische stap. Die zet de supportersvereniging niet zomaar. Die zijn echt niet over een nacht ijs gegaan. Afgelopen seizoen heb ik hun bestuur twee keer mogen ontmoeten en dat waren echte clubmensen die niet uit waren op sensatie maar alleen maar wilden dat het weer goed ging met hun cluppie.

Zijn er lessen te trekken uit de malaise bij Heerenveen? Ik denk het wel. Onder andere dat je een voetbalclub niet kunt runnen zoals een normaal bedrijf. Alleen maar koel saneren is niet de manier. En het is oliedom om af te geven op succesvolle voorgangers zoals Riemer van der Velde. Een man die qua statuur en verdiensten valt in de categorie Harry van Raaij. Die moet je in ere houden anders peuter je aan het DNA en de ziel van een club.

Laatst bijgewerkt : 31 mei 2013 - 8:28