Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Andere Tijden

Blog van Harrie: Andere Tijden

14 jun 2013 - Door: Harrie Timmermans

De afgelopen week kreeg ik heel veel reacties van mensen die net als ik genoten hebben van de uitzending van Andere Tijden over Romario. Wat mooi om terug de tijd in genomen te worden. Kees Ploegsma Jr was van onschatbare waarde. Kom daar nog maar eens om in een wereld waarbij al voetballers van amper 12 jaar een contract aangeboden krijgen.

In 2008 schreef ik voor mijn boek De Topscorer een hoofdstuk over Romario. Daarin klonk volgens sommige criticasters iets te veel bewondering door voor de Braziliaan. Die kritiek nam ik voor lief omdat ik me bevoorrecht voelde dat ik hem bijna vijf jaar live mocht aanschouwen. Een citaat uit de inleiding van het hoofdstuk:

"Zelfs voor Braziliaanse begrippen is Romario de Souza Fario onnavolgbaar. Als voetballer en als mens. Het is dan ook niet vreemd dat hij eind jaren tachtig opzien baarde in het nuchtere en calvinistische Nederland. In vijf seizoenen groeide hij uit tot een ware sensatie. Zowel geliefd als gehaat door zijn mede- en tegenstanders. Een voetballer en topscorer zonder precedent, die de deur opende voor vele Braziliaanse voetballers, met name bij PSV, die Nederland gebruikten als springplank naar de absolute wereldtop".

Dat waren inderdaad nog eens Andere Tijden. Ik hoop vurig dat we binnenkort daar weer naar terug kunnen keren. Dat we weer slim de concurrentie de loef afsteken in de slag om talent. Veel zal afhangen van de komende transferperiode. Ik wens Marcel Brands veel succes op weg naar Betere Tijden.

Laatst bijgewerkt : 14 jun 2013 - 9:10