Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Van Gijzel

Blog van Harrie: Van Gijzel

5 jul 2013 - Door: Harrie Timmermans

De burgemeester van Eindhoven is deze week volop in het nieuws. Deze keer niet om een of andere prijs in ontvangst te nemen voor slimste regio van de wereld of omdat hij op pad is voor Brabant Culturele Hoofdstad. Maar vanwege perikelen rondom PSV.

Aan het begin van de week was er commotie vanwege het weigeren van uit-supporters van 9 clubs bij de wedstrijden van Jong PSV en later in de week was er veel ophef over de sluiting van twee maanden van De Aftrap.

Ik behoor niet tot het slag mensen dat er meteen vanuit gaat dat het "gezag" het bij het foute eind heeft. Uit mijn eigen praktijk weet ik dat burgemeesters hun verantwoordelijkheid uiterst serieus nemen en dat veiligheid bestuurlijk een speerpunt is. Voor geweld en vandalisme gelden nou eenmaal geen excuses.

Dat neemt niet weg dat er nog wel vragen overblijven waarop we graag antwoord willen van onze burgervader. Hoe komt het bijvoorbeeld dat supporters van uitspelende teams wel gewoon welkom zijn in Enschede en Amsterdam? En waarom kies je voor het sluiten van een hele kroeg en daarmee het benadelen van een hele groep en niet voor het gericht aanpakken van individuen? En kijkt de politie ook kritisch naar het eigen optreden rond de wedstrijd tegen Ajax? Ik hoop dat de antwoorden niet te lang op zich laten wachten.

Laatst bijgewerkt : 5 jul 2013 - 10:22