Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Manolev
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Blog van Harrie: Manolev

9 jul 2013 - Door: Harrie Timmermans

Rene van der Gijp heeft een aantal jaren ons rood-witte shirt mogen dragen. Hij maakte indruk met een verwoestend schot in zijn rechterbeen. Onvergetelijk is zijn doelpunt tegen AZ waarbij hij bijna vanaf de zijlijn de bal over de keeper in de verste kruising knalde.

Wat ook indruk maakte is dat Van der Gijp zijn talent niet wist te verzilveren. En dan bedoel ik niet termen van geld, want reken maar dat hij zijn zakken goed gevuld heeft in Zwitserland. Nee, in sportief opzicht. Want zijn erelijst steekt wat schraal af tegen zijn generatiegenoten van 1988. Geen Europacups, geen EK of WK.

Maar Van der Gijp lijkt daar niet mee te zitten. Hij weet het maar is toch tevreden. Voor mensen die in de schijnwerpers veroeven is het een goede eigenschap als ze beschikken over een meer dan gemiddelde mate van onverstoorbaarheid. In gewoon Nederlands: dat je schijt hebt aan wat de buitenwereld van je vindt.

In dat opzicht kan PSV leren van Rene van der Gijp. Waarom nou zo reageren op hem naar aanleiding van de kritiek op Manolev? En hoezo laat ik mij daardoor beinvloeden als supporter? Voor de underdog ga ik juist harder klappen. Ga lekker uit van eigen kracht en laat je niet op de kast jagen door Van der Gijp of wie dan ook. Anders kunnen we inderdaad Phoxy beter vervangen door Calimero.

Laatst bijgewerkt : 9 jul 2013 - 9:33