Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Zwarte cijfers

Blog van Harrie: Zwarte cijfers

9 okt 2013 - Door: Harrie Timmermans

PSV schrijft weer zwarte cijfers. Dat is heuglijk nieuws. Je kunt immers niet eindeloos door blijven gaan met het uitgeven van meer geld dan er binnen komt. Wat dat betreft werkt het bij een voetbalclub net zoals thuis.

Als je wat dieper op de cijfers ingaat dan is het positieve resultaat met name te danken aan de hogere inkomsten uit televisiegelden en de verkoop van spelers. Dat laatste is vooral een groot compliment aan het adres van Marcel Brands.

Het eerste valt wat mij betreft meer in de categorie "opgelegd geluk". De deal met Fox is een prettige meevaller die natuurlijk niet alleen op het conto van PSV te schrijven is. Het is namelijk een deal van alle Nederlandse clubs.

En laten we vooral de gemeente Eindhoven niet vergeten. Rob van Gijzel en Staf Depla hebben in een tijd van economische teruggang en een krimpende vastgoedmarkt toch maar mooi hun nek uitgestoken door 48 miljoen neer te leggen voor grond die de komende jaren nooit terug verdiend kan worden. Daarmee hebben ze PSV de broodnodige lucht in de begroting verschaft.

Laatst bijgewerkt : 9 okt 2013 - 8:06