Home > Nieuws > EL: PSV uitgespeeld in Europa League

EL: PSV uitgespeeld in Europa League

PSV faalt,Tsjornomorets slaat toe

12 dec 2013 - Bron: NOS Teletekst
Phillip Cocu

De malaise bij PSV houdt aan.Door een 1-0 nederlaag thuis tegen Tsjornomorets kwamen de Eindhovenaren niet door de groepsfase van de Europa League.

PSV hanteerde vanaf het begin een hoog tempo en drong de bezoekers,die móesten winnen,terug.Dat leverde voorlopig geen echte kansen op,al zorgde PSV met een aantal schoten wel voor gevaar.

De eerste echt grote kans was voor de bezoekers.Gaj had een mooie lob in zijn hoofd,maar de bal zeilde naast.Maher had even later de 1-0 op de schoen,maar zijn schot werd geblokt.PSV bouwde een paar goede aanvallen op en een treffer hing in de lucht.Met het nodige geluk bleef Tsjornomorets schadevrij.

Na rust ging Tsjornomorets,net als in de eerste helft,regelmatig op zoek naar de noodzakelijke goal.Dat leverde ruimte op voor PSV,dat opnieuwe enkele grote kansen kreeg.Narsingh schoot van dichtbij over,een inzet van Maher werd met veel geluk uit het doel getikt.

Plots sloegen de Oekraďners toe.Met een geplaatste kopbal duwde Dja Djedje PSV richting uitschakeling.Aanvallend liet Tsjernomorets verder weinig meer zien, terwijl PSV op jacht ging naar de 1-1.

Het overwicht leverde weinig op.Met een schot was Hendrix gevaarlijk en in de slotminuut had Toivonen de 1-1 moeten maken.De Zweed schoot van een meter of twee naast.