Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Open brief

Blog van Harrie: Open brief

14 jan 2014 - Door: Harrie Timmermans

Je kunt vraagtekens zetten of het verstandig was dat vorige week vanuit het PSV-kamp kanttekeningen werden geplaatst bij de benoeming van Ajax-directeur Edwin van der Sar in de European Club Association. Een club die als belangenvertegenwoordiger optreedt voor de grotere clubs in Europa.

Maar de reactie daarop van bondsvoorzitter Michael van Praag is ook niet om over naar huis te schrijven. In een open brief aan de Telegraaf, een krant die bekend staat als pro-Ajax, heeft hij heel veel woorden nodig om zich vrij te pleiten van de schijn van bevoordeling van de kandidaat van Ajax.

In deze brief klapt Van Praag uit de school over het overleg tussen Ajax en PSV om uit een dreigende impasse te komen. Ronduit vals is de opmerking over PSV-vertegenwoordigers die in vergaderingen hun mond niet open doen en vergaderingen vroegtijdig verlaten om op tijd op het vliegtuig te halen.

Los van de inhoud is de gekozen vorm bijzonder. In plaats van de telefoon te pakken en zijn collega Tiny Sanders te bellen en om opheldering te vragen, kiest hij er voor om heel Nederland “mee te laten genieten". Als vertegenwoordiger van een organisatie die “respect" predikt, slaat hij daarmee de plank flink mis.

Laatst bijgewerkt : 14 jan 2014 - 9:07