Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Gemengde gevoelens

Blog van Harrie: Gemengde gevoelens

22 jan 2014 - Door: Harrie Timmermans

Ola Toivonen is geen PSV-er meer. De nummer vijftien in de Franse competitie wordt de nieuwe werkgever van de Zweed. Natuurlijk, de Franse competitie is in opkomst, maar Stade Rennes is toch andere koek dan Liverpool wat een aantal jaren geleden op de stoep stond.

Toen circuleerde een bod uit Engeland van circa 10 miljoen. Een hoop meer dan het bedrag wat PSV nu ontvangt. Wat dan weer veel hoger is dan de 0,- als Toivonen transfervrij de deur was uitgelopen. Wat hij op basis van zijn contract wel had mogen doen.

Gemengde gevoelens. Zo kun je de relatie Toivonen-PSV het beste omschrijven. Ook sportief gezien. Ola speelde een aantal zeer goede wedstrijden waarbij het niveau aantikte om structureel beslissend te zijn. Hij miste echter ook grote kansen in cruciale wedstrijden. De wedstrijd in Groningen staat op het netvlies gebrand.

De ophef over zijn gedrag heb ik nooit zo begrepen. Het stempel van rotte appel is hem van buiten opgeplakt. Zowel Phillip Cocu als Marcel Brands hebben me verzekerd dat hij in de groep goed functioneerde. En dat hij in het veld soms irritant was en op de rand speelde, ik zou willen dat ze allemaal zo slecht tegen hun verlies konden. Succes in Frankrijk!

Laatst bijgewerkt : 22 jan 2014 - 8:22