Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Uitkomst gesprek PSV en Lighttown Madness
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Uitkomst gesprek PSV en Lighttown Madness

27 mrt 2014 - Door: Chris

Op 19 maart is in een bijeenkomst van PSV met sfeergroep Lighttown Madness gesproken over de voortgang van sfeeracties rondom wedstrijden.

Vanuit de club wordt de positieve ondersteuning van het team en de manier waarop deze al vaak is vormgegeven via de vele sfeeracties, zeer gewaardeerd. Tegelijkertijd echter is er vanuit veiligheidsoogpunt geconstateerd dat er in toenemende mate sprake was van het afsteken van fakkels en rookbommen tijdens wedstrijden. Hoewel deze zaken niet met elkaar in verband staan, zijn er ten aanzien van de sfeeracties en het afsteken van vuurwerk wel een aantal incidenten geweest, waarbij de vrees voor ernstige gevolgen voor aanwezige supporters gerechtvaardigd is. Met name de aanwezigheid van vuurwerk onder grote tribunedoeken is hierbij een grote zorg van de club.

Dit heeft er toe geleid dat er samen met de organisators van sfeeracties nadere afspraken zijn gemaakt omtrent het organiseren van deze activiteiten. Uitgangspunt is hierbij dat PSV en organisators van sfeeracties afstand nemen van het meenemen en/of afsteken van vuurwerk in het stadion. Ten aanzien van supporters die ondanks dit al langer bestaande verbod toch bij wedstrijden vuurwerk in het bezit zijn van vuurwerk of dit afsteken, zal consequent worden opgetreden. Hierbij worden ook de gevaarzetting en eventuele gevolgen meegewogen. Vuurwerk en dicht op elkaar staande bezoekers van een stadion leveren immers een te groot veiligheidsrisico op.

In samenspraak met de supportersverenigingen en sfeergroepen, zal verder beleid ten
aanzien van dergelijke acties worden ontwikkeld.

Laatst bijgewerkt : 27 mrt 2014 - 12:12