Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Primeur Philips Stadion met project 'Connected Stadium'

Primeur Philips Stadion met project 'Connected Stadium'

9 apr 2014 - Bron: Persbericht PSV - Door: Chris

PSV en UPC zijn overeengekomen om het Philips Stadion volgend seizoen van een betrouwbare WiFi-toepassing te voorzien. Samen met partner Infostrada Sports lanceren de club en UPC het project 'Connected Stadium', een service waarbij draadloos internet, online media, een nieuwe PSV app en digitale diensten bij elkaar samenkomen - een primeur voor Nederland.

Later dit jaar kunnen alle bezoekers van het Philips Stadion met hun mobiel gebruik maken van internet op hoge snelheid. De WiFi-technologie daarvoor wordt aangelegd door partner UPC Nederland. Het is voor het eerst dat een dergelijk WiFi-netwerk met hoge snelheid en veel bandbreedte wordt geïnstalleerd voor zoveel gebruikers tegelijkertijd, inclusief de mogelijkheid om (live) videobeelden mobiel te bekijken.

Het project is onderdeel van een samenwerking tussen meerdere partijen. Door de krachtenbundeling van PSV, UPC en Infostrada Sports ontstaat er een beleving die voor stadionbezoekers nieuw is. Naast het snelle internet worden aan het netwerk verschillende functionaliteiten gekoppeld, zoals een geheel nieuwe PSV app met alle informatie omtrent PSV, het laatste nieuws, statistieken en beeldmateriaal. PSV onderzoekt ook de mogelijkheid om op termijn nieuwe innovatieve diensten aan het systeem toe te voegen, zoals bestellen en betalen van bijvoorbeeld consumpties of merchandising via mobiel. PSV introduceert twee varianten om in te loggen op het nieuwe netwerk: Social en Premium. Social is gratis voor iedereen, gebruikers kunnen hiermee voorzien in hun basisbehoefte zoals sociale media en e-mail. Daarnaast komt er ook een Premium-dienst beschikbaar. Met deze service is in het Philips Stadion meer internet bandbreedte beschikbaar en worden via de PSV app veel extra mogelijkheden geboden.

Peter Rovers, manager Marketing, Media & Business Development PSV: "De smartphone is voor steeds meer mensen het meest persoonlijke, onmisbare apparaat dat we hebben. Onze fans willen ook in het stadion continu verbonden zijn met internet en het liefst via steeds snellere verbindingen. Met innovatie als kernwaarde willen PSV en UPC inspelen op die ontwikkeling en tegelijkertijd een wereld aan digitale kansen benutten. Met name ook om de wedstrijdbeleving van de fans in ons stadion verder te verbeteren. Het Connected Stadium is dan ook véél meer dan 'alleen' maar toegang tot goede WiFi, het verbindt alle toepassingen door middel van een totaaloplossing. Nieuwe videodiensten, real time statistieken, een online programmaboekje en vele nieuwe mogelijkheden voor onze sponsors: PSV wil hierin voorop lopen."

Wouter van Rhoon, Commercieel Directeur UPC Business: "Deze totaaloplossing is voor UPC de bewijsvoering waarmee wij onze WiFi-strategie bevestigen. Samen met PSV en toonaangevende partners zoals Infostrada Sports, gaan wij een online beleving creëren waarbij op een gemakkelijke en snelle manier naadloos diensten, informatie en sociale netwerken worden ontsloten via een hoogwaardig Wi-Fi netwerk. De innovatieve techniek zorgt ervoor dat supporters straks een rijke en veelzijdige online en offline ervaring gaan beleven."

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: "Wij zijn trots op dit unieke Connected Stadium-project. In samenwerking met UPC en PSV mogen wij de PSV mobiele applicaties inclusief het achterliggende Content Management Systeem (CMS) bouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat alle PSV-fans veel plezier gaan beleven aan deze samenwerking, omdat zij met de app tijdens wedstrijden én buiten het stadion nog dichter bij hun favoriete club kunnen komen."

Laatst bijgewerkt : 9 apr 2014 - 8:39