Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Een héle goede eerste helft

Blog van Harrie: Een héle goede eerste helft

29 nov 2015 - Door: Harrie Timmermans

Het grote voordeel van de late zondagmiddagwedstrijd is dat je weet wat de concurrentie heeft gepresteerd. Nu moet je natuurlijk altijd gemotiveerd aan de aftrap staan, ongeacht het resultaat van andere ploegen, maar onbewust zal het best meespelen.

Vandaag was de opdracht simpel: winnen om bij te blijven. En dat gebeurde op verrassend eenvoudige wijze. PSV speelde een héle goede eerste helft. Misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen, in ieder geval in competitieverband.

En dat is knap. Want AZ is echt niet zomaar het eerste de beste ploegje. En de 3-0 ruststand had ook zomaar hoger uit kunnen vallen. En het is ook knap na een zware midweekse wedstrijd in Manchester. Aan de andere kant: van zo’n prestatie kun je ook vleugels krijgen.

Uiteindelijk mocht ik Luuk de Jong de schaal overhandigen voor Player of the Match. Terecht in mijn ogen hoewel er deze keer meer dan genoeg andere kandidaten waren. Laat ik er twee met naam noemen: Joshua Brenet die net als woensdag een ijzersterke partij speelde. En Gaston Pereiro, die alles in zich heeft om uit te groeien tot absolute smaakmaker.

Laatst bijgewerkt : 29 nov 2015 - 20:12