Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: De beste scheidsrechter aller tijden

Blog van Harrie: De beste scheidsrechter aller tijden

20 dec 2015 - Door: Harrie Timmermans

De vraag of Dennis Higler over pak hem beet 25 jaar zal worden beschouwd als de beste scheidsrechter aller tijden moet waarschijnlijk ontkennend beantwoord worden. Toegegeven, hij kan een beroep doen op zijn nog jeugdige leeftijd maar wat er niet in zit, komt er ook niet uit.

Wat ik wel enorm waardeer aan deze scheidsrechter is dat hij zijn soms onnavolgbare beslissingen in gelijke mate verdeeld over beide partijen. PSV ondervond nadeel van hem, denk maar aan de strafschop en het onterecht affluiten van Luuk de Jong voor buitenspel in kansrijke positie.

Maar we kwamen vlak voor tijd verschrikkelijk goed weg toen er een vuiltje in zijn oog zat terwijl hij ook de bal op de stip had kunnen leggen. En daardoor bleef de stand van 3-2 op het bord staan. Met als emotioneel hoogtepunt de invalbeurt van Maxime Lestienne die meteen belangrijk was met een assist.

En zo sloot PSV het jaar af in stijl. Want het scoreverloop zegt veel. Over de wisselvalligheid want weer werd een riante voorsprong verspeeld. Maar ook over de veerkracht om de overwinning alsnog binnen te slepen. Als in de winterstop die wisselvalligheid er uit gehaald kan worden, worden we de vroegste kampioen aller tijden.

Laatst bijgewerkt : 20 dec 2015 - 8:17